Rustik rodfrugt- og kødbollesuppe
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rustik rodfrugt- og kødbollesuppe

Rustik rodfrugt- og kødbollesuppe

med stegt grønkål og gremolata

En varmende suppe er præcis, hvad man higer efter, når det begynder at blive koldere og mørkere udenfor. Denne lette version af en vintersuppe er spækket med gode rodfrugter og klassiske kødboller på hakket svinekød simret i en velsmagende kyllingefond. Vi topper aftenens middag med gremolata på frisk persille.

Tags:
Hurtig
Max 50g kulhydrater
Mælkefri
Allergener:
Gluten
Hvede
Sennep
Selleri
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svinekød

50 g

Grønkål, skåret

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

15 g

Sennep

(Indeholder Sennep)

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

1 stk

Knoldselleri

(Indeholder Selleri)

250 g

Bagekartoffel

10 g

Kyllingefond

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1

Æg til kødboller

½ tsk

Salt til kødboller

½ spsk

Olie til stegning

8 dl

Vand til suppe

1 spsk

Olie til gremolata

¼ tsk

Salt til gremolata

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2469 kJ
Kalorier (kcal)590 kcal
Fedt28.4 g
Mættet fedt7.4 g
Kulhydrat47.6 g
Sukker10.2 g
Protein36.5 g
Salt6.8 g

Fremgangsmåde

Forbered kødboller
1

Opvarm en smule olivenolie i en stor gryde på middelhøj varme.

Steg grønkål i 1 min, eller indtil den er faldet sammen, og overfør til en lille skål.

Bland hakket svinekød, æg, rasp, sennep, halvdelen af grønkål, salt og et nip peber i en stor skål.

Forbered rodfrugter
2

Hak løg fint.

Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern.

Skræl kartoffel og selleri, og skær i 1 cm tern.

Lav suppe
3

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Tilsæt rodfrugter, og steg i 1-2 min, eller indtil bløde.

Tilsæt vand, kyllingefond og sojasauce, og bring i kog.

Tilsæt kødboller
4

Form fars til kødboller (5 pr. person), og tilsæt til suppen.

Sænk til middel varme, og lad simre i 6-8 min.

VIGTIGT: Kødet er færdigt når det er uden antydning af rødt.

Lav gremolata
5

Imens, hak persille og hvidløg fint.

Bland persille, hvidløg, olivenolie, salt og et nip peber i en lille skål.

Tilsæt resterende grønkål til suppen, når kødbollerne er færdigkogte.

Server
6

Anret suppe og kødboller i skåle.

Top med gremolata.