En varmende suppe er præcis, hvad man higer efter, når det begynder at blive koldere og mørkere udenfor. Denne lette version af en vintersuppe er spækket med gode rodfrugter og klassiske kødboller på hakket svinekød simret i en velsmagende kyllingefond. Vi topper aftenens middag med gremolata på frisk persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket svinekød
50 g
Grønkål, skåret
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
15 g
Sennep
(Indeholder Sennep)
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
1 stk
Knoldselleri
(Indeholder Selleri)
250 g
Bagekartoffel
10 g
Kyllingefond
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Hvidløgsfed
1
Æg til kødboller
½ tsk
Salt til kødboller
½ spsk
Olie til stegning
8 dl
Vand til suppe
1 spsk
Olie til gremolata
¼ tsk
Salt til gremolata
Opvarm en smule olivenolie i en stor gryde på middelhøj varme.
Steg grønkål i 1 min, eller indtil den er faldet sammen, og overfør til en lille skål.
Bland hakket svinekød, æg, rasp, sennep, halvdelen af grønkål, salt og et nip peber i en stor skål.
Hak løg fint.
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern.
Skræl kartoffel og selleri, og skær i 1 cm tern.
Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt rodfrugter, og steg i 1-2 min, eller indtil bløde.
Tilsæt vand, kyllingefond og sojasauce, og bring i kog.
Form fars til kødboller (5 pr. person), og tilsæt til suppen.
Sænk til middel varme, og lad simre i 6-8 min.
VIGTIGT: Kødet er færdigt når det er uden antydning af rødt.
Imens, hak persille og hvidløg fint.
Bland persille, hvidløg, olivenolie, salt og et nip peber i en lille skål.
Tilsæt resterende grønkål til suppen, når kødbollerne er færdigkogte.
Anret suppe og kødboller i skåle.
Top med gremolata.