I aften frister vi med et sikkert kort, som hele familien vil elske. Pandestegte svine- og kalvekødsbøffer får et ekstra twist af, at der er ketchup i farsen. Svampesaucen bliver vidunderligt cremet af fløde, og æblesalaten med selleri er frisk tilbehør. Og lad os ikke glemme de kogte kartofler, som vi blander med smør og frisk persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
½ stk
Løg
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
200 g
Champignon
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
400 g
Små kartofler
250 g
Hakket svine-/kalvekød
1 stk
Æble
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Gulerod
¼ tsk
Salt til kartofler
1
Æg til bøffer
1 spsk
Ketchup til bøffer
½ tsk
Salt til bøffer
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til sauce
1 spsk
Smør til kartofler
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Krydr med salt og peber, og stil til side med låg på.
Imens, riv løg groft.
Bland hakket svine-/kalvekød, løg, æg, rasp, ketchup og salt i en stor skål.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Form fars til bøffer (3 pr. person) direkte i panden, tryk flade med en palet, og steg i 2-3 min, eller indtil gyldne og gennemstegte. Overfør til en tallerken, og dæk med sølvpapir.
VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, hak svampe fint.
Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.
Steg svampe i 3-4 min, eller indtil gyldne, og krydr med et nip salt.
Imens, skær æble i tynde, halve skiver.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Hak persille groft.
Bland æble, gulerod, persille og et nip salt i en mellemstor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Sænk varmen på stegepanden til lav.
Tilsæt madlavningsfløde, sojasauce, salt og et stort nip peber, og lad simre i 1-2 min.
Vend kartofler med smør i gryden lige inden servering.
Anret bøffer, kartofler og æblesalat på tallerkener.
Top bøffer med svampesauce.