Aldrig hørt om saag paneer? Det er en vidunderlig indisk gryderet med spinat og ost! I vores version får de selskab af løg, tomater, fløde og chili! Vi serverer vores krydrede saag paneer med luftige basmatiris og sprøde hvidløgstortillas.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Basmatiris
1 stk
Tomat
1 stk
Løg
½ stk
Ingefær
1 stk
Hvidløgsfed
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
4 g
Curry-On
½ pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
2 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
½ g
Chiliflager
2 stk
Tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Grillost
(Indeholder Mælk)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Smør (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
½ tsk
Sukker (trin 5)
1 dl
Vand (trin 5)
Tænd ovnen på 220ºC/200ºC varmluft. Tag smør ud af køleskabet. Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile indtil servering. TIP: Fjern ikke låget!
Skær grillost i 2 cm tern. Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg grillost i 4-5 min, eller indtil let brunet. Overfør til en tallerken.
Hak tomat og løg fint. Riv ingefær [½ stk, 2P] fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skyl spinat under koldt vand i et dørslag, og riv i mindre stykker.
Bland smør [1 spsk | 2 spsk], et nip salt og halvdelen af hvidløg i en lille skål. Fordel hvidløgssmør på tortillabrød, og bag i 2-3 min, eller indtil gennemvarme og sprøde. Tag tortillas ud af ovnen, og del i kvarte.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme. Steg løg, ingefær, Curry-on og resterende hvidløg i 1-2 min, eller indtil bløde. Sænk til middel varme, og tilsæt tomat, vand [1 dl | 2 dl], madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P], grøntsagsbouillon [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et stort nip chiliflager. Tilsæt spinat og grillost til stegepanden, og lad simre i 2-3 min, eller indtil spinaten er faldet sammen.
Anret ris i dybe tallerkener. Top med saag paneer. Drys med et nip chiliflager. Server med hvidløgstortillas.