I aften byder vi på klassiske smage med spændende twist. Hakkebøfferne får en skøn smag af, at der er revet æble i farsen. Vi krydrer kartoflerne med vores vidunderlige krydderiblanding, som vi kalder Mamas Favorit. Løgene får lov at simre til de er karamelliseret, og så når vi også at lave en sprød kålsalat med gulerod og hvidløgsyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket oksekød
1 stk
Æble
12.5 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Løg
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Kålblanding, skåret
(Kan indeholde Selleri)
1 stk
Gulerod
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
400 g
Små kartofler
½ spsk
Smør (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i både.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Mamas Favorit og et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middel varme.
Steg løg i 5-10, eller indtil bløde.
Tilsæt smør [1/2 spsk I 1 spsk], og steg videre 5 min, eller indtil karamelliseret.
Imens, skræl æble, og riv groft.
Bland hakket oksekød, æble, rasp [½ pakke, 2P], salt [½ tsk | 1 tsk] og peber i en stor skål.
Form fars til bøffer (1 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en anden stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegte.
VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Bland yoghurt og hvidløg i en skål, og smag til med salt og peber.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Bland kålblanding og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål, og masser med hænderne i 30 sek.
Tilsæt gulerod og halvdelen af hvidløgsyoghurt, og vend sammen.
Anret hakkebøffer, kartoffelbåde og kålsalat på tallerkener.
Top hakkebøffer med løg.
Server med resterende hvidløgsyoghurt.