topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Saftig hakkebøf

Saftig hakkebøf

med bløde løg og krydrede kartoffelbåde

I aften byder vi på klassiske smage med spændende twist. Hakkebøfferne får en skøn smag af, at der er revet æble i farsen. Vi krydrer kartoflerne med vores vidunderlige krydderiblanding, som vi kalder Mamas Favorit. Løgene får lov at simre til de er karamelliseret, og så når vi også at lave en sprød kålsalat med gulerod og hvidløgsyoghurt.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket oksekød

1 stk

Æble

12.5 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Løg

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Kålblanding, skåret

(Kan indeholde Selleri)

1 stk

Gulerod

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder Æg)

400 g

Små kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)616 kcal
Energi (kJ)2576 kJ
Fedt24.6 g
Mættet fedt12.2 g
Kulhydrat62.1 g
Sukker22.4 g
Protein36.3 g
Salt4.5 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Lav kartoffelbåde
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) i både.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Mamas Favorit og et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Steg løg
2

Skær løg i tynde, halve skiver.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middel varme.

Steg løg i 5-10, eller indtil bløde.

Tilsæt smør [1/2 spsk I 1 spsk], og steg videre 5 min, eller indtil karamelliseret.

Form bøffer
3

Imens, skræl æble, og riv groft. 

Bland hakket oksekød, æble, rasp [½ pakke, 2P], salt [½ tsk | 1 tsk] og peber i en stor skål. 

Form fars til bøffer (1 pr. person).

Steg bøffer
4

Opvarm en smule olivenolie i en anden stor stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegte.

VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav kålsalat
5

Imens, pres eller hak hvidløg fint. 

Bland yoghurt og hvidløg i en skål, og smag til med salt og peber.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Bland kålblanding og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål, og masser med hænderne i 30 sek.

Tilsæt gulerod og halvdelen af hvidløgsyoghurt, og vend sammen.

Server
6

Anret hakkebøffer, kartoffelbåde og kålsalat på tallerkener.

Top hakkebøffer med løg.

Server med resterende hvidløgsyoghurt.