Saftig svine- og kalvekødsburger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Saftig svine- og kalvekødsburger

Saftig svine- og kalvekødsburger

med karamelliserede løg og bagte rodfrugter

Den vidunderlige svine- og kalvekødsburger burger med karamelliserede løg og ovnbagt pastinak er et spændende alternativ til den klassiske burger. Burgerne er bygget på bøffer, der har simret sammen med karamelliserede løg i en sauce med rødvin og bouillon, og serveres med rosmarinbagte gulerødder, pastinak og aioli. En nem og hurtig ret, som hele familien kommer til at elske!

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Æg
Gluten
Mælk
Hvede
Sennep
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Pastinak

1 stk

Gulerod

1 stk

Løg

2 stk

Briocheboller

(Indeholder Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde Sesam, Soja)

250 g

Hakket svine-/kalvekød

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

2 g

Oksebouillon

30 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

½ stk

Rosmarin

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

1.5 spsk

Smør (trin 4)

1 spsk

Vand (trin 4)

½ tsk

Sukker (trin 4)

¼ spsk

Hvedemel (trin 5)

½ dl

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)890 kcal
Energi (kJ)3725 kJ
Fedt47.7 g
Mættet fedt15 g
Kulhydrat79.5 g
Sukker25.5 g
Protein36.9 g
Salt4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft.

Skær gulerod (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i 1 cm både. Hak rosmarin [1/2 stk, 2P] fint. 

Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med rosmarin og et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 16-18 min, eller indtil bløde. 

Del boller på midten, og varm på risten i ovnen i 3-4 min, eller indtil gennemvarme, når grøntsagerne har 4 min tilbage.

Bland fars
2

Bland hakket svine-/kalvekød, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

Form fars til bøffer (1 pr. person).

TIP: Lav bøfferne en smule større i diameter end burgerbollerne (de trækker sig sammen ved stegning).

Steg bøffer
3

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil gennemstegt.

VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Karamelliser løg
4

Skær løg i tynde skiver.

Smelt smør [1,5 spsk | 3 spsk] i samme stegepande på middel varme.

Steg løg i 5-6 min, eller indtil bløde.

Tilsæt vand [1 spsk | 2 spsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt, og steg videre i 3-4 min, eller indtil karamelliseret.

Tilsæt bøffer
5

Drys løg med hvedemel [1/4 spsk | 1/2 spsk].

Tilsæt vand [1/2 dl | 1 dl], rødvinssauce [1/2 pakke, 2P] og oksebouillon [½ pakke, 2P], og rør rundt. 

Tilsæt bøffer, og vend med sauce.

Lad simre i 1 min, eller indtil bøfferne er gennemvarmet og saucen er let tyknet.

Server
6

Smør boller med en smule aioli.

Fyld med bøffer og løg.

Server med rodfrugter og resterende aioli.