Den vidunderlige svine- og kalvekødsburger burger med karamelliserede løg og ovnbagt pastinak er et spændende alternativ til den klassiske burger. Burgerne er bygget på bøffer, der har simret sammen med karamelliserede løg i en sauce med rødvin og bouillon, og serveres med rosmarinbagte gulerødder, pastinak og aioli. En nem og hurtig ret, som hele familien kommer til at elske!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Pastinak
1 stk
Gulerod
1 stk
Løg
2 stk
Briocheboller
(Indeholder Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde Sesam, Soja)
250 g
Hakket svine-/kalvekød
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
2 g
Oksebouillon
30 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
½ stk
Rosmarin
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
1.5 spsk
Smør (trin 4)
1 spsk
Vand (trin 4)
½ tsk
Sukker (trin 4)
¼ spsk
Hvedemel (trin 5)
½ dl
Vand (trin 5)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft.
Skær gulerod (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i 1 cm både. Hak rosmarin [1/2 stk, 2P] fint.
Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med rosmarin og et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 16-18 min, eller indtil bløde.
Del boller på midten, og varm på risten i ovnen i 3-4 min, eller indtil gennemvarme, når grøntsagerne har 4 min tilbage.
Bland hakket svine-/kalvekød, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Form fars til bøffer (1 pr. person).
TIP: Lav bøfferne en smule større i diameter end burgerbollerne (de trækker sig sammen ved stegning).
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil gennemstegt.
VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Skær løg i tynde skiver.
Smelt smør [1,5 spsk | 3 spsk] i samme stegepande på middel varme.
Steg løg i 5-6 min, eller indtil bløde.
Tilsæt vand [1 spsk | 2 spsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt, og steg videre i 3-4 min, eller indtil karamelliseret.
Drys løg med hvedemel [1/4 spsk | 1/2 spsk].
Tilsæt vand [1/2 dl | 1 dl], rødvinssauce [1/2 pakke, 2P] og oksebouillon [½ pakke, 2P], og rør rundt.
Tilsæt bøffer, og vend med sauce.
Lad simre i 1 min, eller indtil bøfferne er gennemvarmet og saucen er let tyknet.
Smør boller med en smule aioli.
Fyld med bøffer og løg.
Server med rodfrugter og resterende aioli.