Caponata er en klassisk, siciliansk tomatsauce, som er sur-sød, og som indeholder auberginetern og andre grøntsager. Vores version tilsmages med ketchup og tomatpuré, og giver et perfekt syrligt og sødmefyldt modspil til vores gyldenstegte kyllingebryst og middelhavskrydrede bulgur.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
280 g
Kyllingebryst
4 g
Souvlaki-krydderi
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Løg
1 stk
Aubergine
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
1 dåse
Tomatpuré
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
40 g
Rucola
1 stk
Gulerod
¼ tsk
Salt til kød
2.5 dl
Vand til bulgur
¼ tsk
Salt til bulgur
1 spsk
Olie til grøntsager
½ tsk
Sukker til sauce
3 dl
Vand til sauce
1 spsk
Ketchup til sauce
¼ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med halvdelen af Souvlaki-krydderi, salt og et nip peber i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt bulgur, resterende Souvlaki-krydderi og salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.
Imens, hak løg og hvidløg fint.
Skær aubergine i 1 cm tern.
Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg løg og aubergine i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt Mamas Favorit, og svits i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt tomatpuré, sukker, vand, ketchup, salt og et nip peber, og steg i 3-4 min. Mos aubergine let med en kartoffelmoser.
Imens, skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Skyl rucola.
Bland gulerod, rucola, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.
Skær kylling i tynde skiver.
Anret bulgur og salat i dybe tallerkener.
Top med caponata og kylling.
Drys med finrevet ost.