Vi fejrer lanceringen af familiefilmen Lightyear på Disney+ med intergalaktiske måltider inspireret af filmen. Saturn smager faktisk overraskende godt. Ikke den rigtige planet, altså, men planet-risottoen her. De sprøde rejer, den cremede risotto, de lækre ‘komet-tomater’ og den friske basilikum gør, at vi kan garantere en smagsoplevelse helt i stratosfæren.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Løg
2 stk
Hvidløgsfed
150 g
Risottoris
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr)
250 g
Cherrytomater
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
½ stk
Citron, økologisk
2 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 pose
Basilikum
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
2 g
Hvide Løjer & Urter
50 g
Ricotta
(Indeholder Mælk)
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
5 dl
Vand (trin 2)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en mellemstor stegepande på middelhøj varme. Steg løg og halvdelen af hvidløg i 2-3 min, eller indtil bløde. Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil let gennemsigtige.
Tilsæt vand* [5 dl | 10 dl], Hvide Løjer & Urter [1/2 pakke, 2P] og grøntsagsbouillon [1/2 pakke, 2P], og bring i kog. Tag panden af varmen. Overfør til et ildfast fad, og dæk til med sølvpapir. Bag i ovnen i 18-22 min, eller indtil væden er absorberet og risene er ‘al dente’. TIP: ‘Al dente’ betyder, at risene er kogte, men stadig har en smule bid.
Halver cherrytomater. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med balsamico og en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Tilsæt eventuelt et nip sukker*. Bag i ovnen i 15 min, når risottoen har 15 min tilbage. Hak basilikum groft. Riv citronskal [1/2 stk, 2P] og skær citron i både.
Bland ricotta [1/2 pakke, 2P], et skvæt citronsaft, basilikum (gem lidt til anretning), og et nip salt* og peber* i en lille skål. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme, når risottoen har 5 min tilbage. Steg rejer med et nip citronskal og resterende hvidløg i 1-2 min på hver side. Krydr med et nip salt* og peber*.
Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag. Tag risotto ud af ovnen. Tilsæt spinat, bagte cherrytomater, finrevet ost [1/2 pakke, 2P], et nip citronskal og et stort skvæt citronsaft, og vend sammen. Krydr med et stort nip salt* og peber* . TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.
Anret risotto i dybe tallerkener. Top med rejer og basilikumricotta. Drys med resterende basilikum. Server med resterende citronbåde.