topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
"Saturn-risotto"

"Saturn-risotto"

med ringe af rejer, "komet-tomater" og frisk basilikum

Vi fejrer lanceringen af familiefilmen Lightyear på Disney+ med intergalaktiske måltider inspireret af filmen. Saturn smager faktisk overraskende godt. Ikke den rigtige planet, altså, men planet-risottoen her. De sprøde rejer, den cremede risotto, de lækre ‘komet-tomater’ og den friske basilikum gør, at vi kan garantere en smagsoplevelse helt i stratosfæren.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Børnevenlig
Allergener:
Sulfitter
Krebsdyr
Selleri
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Løg

2 stk

Hvidløgsfed

150 g

Risottoris

150 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr)

250 g

Cherrytomater

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

½ stk

Citron, økologisk

2 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 pose

Basilikum

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

2 g

Hvide Løjer & Urter

50 g

Ricotta

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 1)

5 dl

Vand (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2266 kJ
Kalorier (kcal)542 kcal
Fedt15 g
Mættet fedt5.4 g
Kulhydrat68.8 g
Sukker9.3 g
Protein26.9 g
Salt1.6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern
Ildfast fad

Fremgangsmåde

Svits løg og ris
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en mellemstor stegepande på middelhøj varme. Steg løg og halvdelen af hvidløg i 2-3 min, eller indtil bløde. Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil let gennemsigtige.

Bag risotto
2

Tilsæt vand* [5 dl | 10 dl], Hvide Løjer & Urter [1/2 pakke, 2P] og grøntsagsbouillon [1/2 pakke, 2P], og bring i kog. Tag panden af varmen. Overfør til et ildfast fad, og dæk til med sølvpapir. Bag i ovnen i 18-22 min, eller indtil væden er absorberet og risene er ‘al dente’. TIP: ‘Al dente’ betyder, at risene er kogte, men stadig har en smule bid.

Bag cherrytomater
3

Halver cherrytomater. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med balsamico og en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Tilsæt eventuelt et nip sukker*. Bag i ovnen i 15 min, når risottoen har 15 min tilbage. Hak basilikum groft. Riv citronskal [1/2 stk, 2P] og skær citron i både.

Steg rejer
4

Bland ricotta [1/2 pakke, 2P], et skvæt citronsaft, basilikum (gem lidt til anretning), og et nip salt* og peber* i en lille skål. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme, når risottoen har 5 min tilbage. Steg rejer med et nip citronskal og resterende hvidløg i 1-2 min på hver side. Krydr med et nip salt* og peber*.

Tilsæt spinat
5

Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag. Tag risotto ud af ovnen. Tilsæt spinat, bagte cherrytomater, finrevet ost [1/2 pakke, 2P], et nip citronskal og et stort skvæt citronsaft, og vend sammen. Krydr med et stort nip salt* og peber* . TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.

Server
6

Anret risotto i dybe tallerkener. Top med rejer og basilikumricotta. Drys med resterende basilikum. Server med resterende citronbåde.