Sesampaneret grillost
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesampaneret grillost

Sesampaneret grillost

med broccoli-kartoffelmos og sprød bønnesalat

I aften frister vi med et fyrværkeri af smage og farver! Vi sesampanerer grillost, og steger den gylden og sprød. Vi tilbereder en smukt grøn broccoli-kartoffelmos, som passer perfekt til den skønne bønnesalat med grønne bønner og gulerod. En syrlig aiolidressing med dild fuldender mesterværket!

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Æg
Sennep
Mælk
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

125 g

Broccoli

1 stk

Hvidløgsfed

75 g

Grønne bønner

1 stk

Gulerod

½ stk

Skalotteløg

½ pose

Dild

1 stk

Citron

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

1 stk

Grillost

(Indeholder Mælk)

20 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

500 g

Kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 3)

1 spsk

Smør (trin 1)

3 spsk

Mælk (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

2 spsk

Hvedemel (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)929 kcal
Energi (kJ)3889 kJ
Fedt52.51 g
Mættet fedt28.8 g
Kulhydrat69.36 g
Sukker15.6 g
Protein41.04 g
Salt4.1 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav broccoli-kartoffelmos
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skær broccoli [1/2 stk, 2P] i små buketter og stokken (skræl ved behov) i 2 cm tern. Kog kartofler, broccoli og hvidløg i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk], mælk [3 spsk | 6 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Mos med en kartoffelmoser eller en gaffel, og stil til side med låg på.

Forbered bønnesalat
2

Skær ender af grønne bønner [½ pose, 2P], og skræl gulerod til lange, tynde bånd. Hak dild [½ pose, 2P] og skalotteløg [½ stk, 2P] fint. Skær citron i både. Bland aioli, skalotteløg, et skvæt citronsaft, halvdelen af dild og et nip salt og peber i en lille skål. Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg grønne bønner i 2-3 min, og overfør til en stor skål.

Paner grillost
3

Skær grillost i skiver på langs (2 pr. person). Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk] og et stort nip peber i en dyb tallerken. Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken. Kom sesamfrø i en tredje dyb tallerken. Vend grillost i mel, derefter i æg og til sidst i sesamfrø.

Steg grillost
4

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme. Steg grillost i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden. TIP: Hold øje med, at sesamfrøene ikke brænder på.

 

Tilsæt gulerod
5

Vend gulerod i skålen med grønne bønner, og krydr med et nip salt og peber. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

 

Server
6

Anret broccoli-kartoffelmos, grillost og bønnesalat på tallerkener. Top med aiolidressing og resterende dild. Server med resterende citronbåde.