I aften frister vi med et fyrværkeri af smage og farver! Vi sesampanerer grillost, og steger den gylden og sprød. Vi tilbereder en smukt grøn broccoli-kartoffelmos, som passer perfekt til den skønne bønnesalat med grønne bønner og gulerod. En syrlig aiolidressing med dild fuldender mesterværket!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
125 g
Broccoli
1 stk
Hvidløgsfed
75 g
Grønne bønner
1 stk
Gulerod
½ stk
Skalotteløg
½ pose
Dild
1 stk
Citron
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Grillost
(Indeholder Mælk)
20 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
500 g
Kartofler
1 stk
Æg (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 1)
3 spsk
Mælk (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog. Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skær broccoli [1/2 stk, 2P] i små buketter og stokken (skræl ved behov) i 2 cm tern. Kog kartofler, broccoli og hvidløg i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk], mælk [3 spsk | 6 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Mos med en kartoffelmoser eller en gaffel, og stil til side med låg på.
Skær ender af grønne bønner [½ pose, 2P], og skræl gulerod til lange, tynde bånd. Hak dild [½ pose, 2P] og skalotteløg [½ stk, 2P] fint. Skær citron i både. Bland aioli, skalotteløg, et skvæt citronsaft, halvdelen af dild og et nip salt og peber i en lille skål. Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg grønne bønner i 2-3 min, og overfør til en stor skål.
Skær grillost i skiver på langs (2 pr. person). Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk] og et stort nip peber i en dyb tallerken. Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken. Kom sesamfrø i en tredje dyb tallerken. Vend grillost i mel, derefter i æg og til sidst i sesamfrø.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme. Steg grillost i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden. TIP: Hold øje med, at sesamfrøene ikke brænder på.
Vend gulerod i skålen med grønne bønner, og krydr med et nip salt og peber. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Anret broccoli-kartoffelmos, grillost og bønnesalat på tallerkener. Top med aiolidressing og resterende dild. Server med resterende citronbåde.