Sigt mod spidsen af Nordafrika med vores glødende Shakshuka, der tænder en flamme for tunesisk køkken i dit hjerte. I rettens øje hersker et stegt æg, der sammen med frisk koriander får dig til at se god mad fra et helt nyt perspektiv.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 g
Spidskommen, stødt
1 stk
Peberfrugt
4 g
Grøntsagsbouillon
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Bredbladet persille
1 g
Chiliflager
25 g
Ketchup
1 stk
Baguette
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sesam)
100 g
Græsk salatost
4 g
Saha-Ras
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Rødløg
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
1 spsk
Smør (trin 2)
2 stk
Æg (trin 3)
¼ tsk
Sukker (trin 2)
1 dl
Vand (trin 2)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Hak rødløg og hvidløg fint. Skær peberfrugter i 1 cm tern. Hak persille fint.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg og peberfrugt i 5-6 min. Tilsæt hvidløg, Saha-Ras, spidskommen og et nip chiliflager, og steg i 1 min. Tilsæt hakkede tomater, ketchup, vand* [1 dl | 2 dl], grøntsagsbouillon, halvdelen af persille og en klat smør* [1 spsk | 2 spsk], og lad simre i 6-8 min. Tilsæt sukker* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og smag til med salt* og peber*.
Lav små fordybninger (til æggene) i shakshukaen med en ske. Slå æg* [2 stk | 4 stk] ud i fordybningerne.
Dæk panden til med sølvpapir, og lad simre i 7-10 min, eller indtil æggehviden er hvid og æggeblommen er let stivnet.
Halver brød, og skær over på langs. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt*. Bag i ovnen i 4-5 min.
Smuldr salatost ud over shakshukaen. Drys med resterende persille.
Anret shakshuka på tallerkener. Server med brød.