Laks er en fantastisk fisk som det er svært ikke at lykkes med. Man skal bare sørge for, at den ikke bliver stegt for længe, så den bliver tør. Server med velsmagende stegte grøntsager, gulerod, peberfrugt og pak choi, som får skøn smag af at steges med hvidløg. Vi topper med en delikat sauce lavet af sød chilisauce, sojasauce og ingefær.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
40 g
Sød chilisauce
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Ingefær
150 g
Jasminris
1 stk
Lime, økologisk
1 stk
Forårsløg
200 g
Pak choi
1 stk
Gulerod
4 g
Grøntsagsbouillon
½ stk
Zucchini
2.5 dl
Vand (trin 1)
Bring en gryde med vand* [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon i kog. Tilsæt ris og et nip salt*, og kog på lav varme under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!
Skær gulerod (uskrællet) i tynde stave. Hak pak choi groft. Skær peberfrugt i tynde strimler. Riv ingefær [½ stk, 2P] og hvidløg fint. Snit forårsløg fint. Skær lime i både.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod og peberfrugt i 3-4 min. Tilsæt pak choi og hvidløg, og steg i yderligere 1 min. Bland sød chilisauce, sojasauce, ingefær og et stort skvæt limesaft i en skål. Krydr grøntsager med et nip salt* og peber*, og overfør til en skål.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Dup laks tør med køkkenrulle, krydr med salt* og peber* på begge sider, og steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg i yderligere 3-4 min, eller indtil gennemstegt. Overfør til en tallerken. VIGTIGT: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Anret ris, laks og grøntsager i dybe tallerkener. Øs chilisauce over. Top med forårsløg. Server med limebåde.