topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sød chililaks

Sød chililaks

med hvidløgsstegte grøntsager og jasminris

Laks er en fantastisk fisk som det er svært ikke at lykkes med. Man skal bare sørge for, at den ikke bliver stegt for længe, så den bliver tør. Server med velsmagende stegte grøntsager, gulerod, peberfrugt og pak choi, som får skøn smag af at steges med hvidløg. Vi topper med en delikat sauce lavet af sød chilisauce, sojasauce og ingefær.

Tags:
Hurtig
Mælkefri
Børnevenlig
Allergener:
Fisk
Hvede
Soja
Gluten
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

40 g

Sød chilisauce

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Ingefær

½ stk

Lime

1 stk

Forårsløg

1 stk

Pak choi

1 stk

Gulerod

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

½ stk

Zucchini

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2801 kJ
Kalorier (kcal)669 kcal
Fedt21.5 g
Mættet fedt4.1 g
Kulhydrat85.6 g
Sukker18.7 g
Protein34.5 g
Salt5.5 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

 Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.

Tilsæt ris, grøntsagsbouillon og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Forbered grøntsager
2

Imens, skær gulerod (uskrællet) i tynde stave.

Hak pak choi groft.

Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i halve skiver.

Riv ingefær og hvidløg fint.

Snit forårsløg fint.

Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.

Steg grøntsager
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg gulerod og zucchini i 3-4 min.

Tilsæt pak choi og hvidløg, og steg videre i 1 min.

Imens, bland sød chilisauce, sojasauce, ingefær [2 tsk | 4 tsk] og et stort skvæt limesaft i en skål.

Krydr grøntsager med et nip salt og peber, og overfør til en skål.

Steg laks
4

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Dup laks tør med køkkenrulle, krydr med salt, og steg med skindsiden nedad i 3-4 min.

Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gennemstegt, og overfør til en tallerken.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Varm chilisauce
5

Opvarm samme stegepande på middellav varme.

Tilsæt chilisauce, og lad simre i 30 sek, eller indtil gennemvarmet.

Server
6

Anret ris, laks og grøntsager i dybe tallerkener.

Top med chilisauce og forårsløg.

Server med limebåde.