Laks er en fantastisk fisk som det er svært ikke at lykkes med. Man skal bare sørge for, at den ikke bliver stegt for længe, så den bliver tør. Server med velsmagende stegte grøntsager, gulerod, peberfrugt og pak choi, som får skøn smag af at steges med hvidløg. Vi topper med en delikat sauce lavet af sød chilisauce, sojasauce og ingefær.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
40 g
Sød chilisauce
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Ingefær
½ stk
Lime
1 stk
Forårsløg
1 stk
Pak choi
1 stk
Gulerod
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
½ stk
Zucchini
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris, grøntsagsbouillon og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær gulerod (uskrællet) i tynde stave.
Hak pak choi groft.
Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i halve skiver.
Riv ingefær og hvidløg fint.
Snit forårsløg fint.
Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg gulerod og zucchini i 3-4 min.
Tilsæt pak choi og hvidløg, og steg videre i 1 min.
Imens, bland sød chilisauce, sojasauce, ingefær [2 tsk | 4 tsk] og et stort skvæt limesaft i en skål.
Krydr grøntsager med et nip salt og peber, og overfør til en skål.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Dup laks tør med køkkenrulle, krydr med salt, og steg med skindsiden nedad i 3-4 min.
Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gennemstegt, og overfør til en tallerken.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Opvarm samme stegepande på middellav varme.
Tilsæt chilisauce, og lad simre i 30 sek, eller indtil gennemvarmet.
Anret ris, laks og grøntsager i dybe tallerkener.
Top med chilisauce og forårsløg.
Server med limebåde.