Lad os friste med sød chilimarineret svine- og kalvekød med peanutris og frisk mynte. Vi steger svinekød, peberfrugt, broccoli og gulerødder, og krydrer med vores egen krydderiblanding, som vi kalder Ginger Ninja. Vi serverer kød og grøntsager med sprøde peanutris, og så topper vi med chili og frisk mynte.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Lime
150 g
Jasminris
250 g
Hakket svinekød
1 pose
Mynte
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
250 g
Broccoli
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 g
Chiliflager
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Gulerod
40 g
Sød chilisauce
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Vand til glace
½ spsk
Olie til stegning
Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær peberfrugt i 2 cm tern.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Skær broccoli i små buketter og stokken (skræl ved behov) i 1 cm tern.
Skær lime i både.
Pluk mynte.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg peberfrugt, broccoli og gulerod i 5-6 min, eller indtil bløde.
Krydr med salt og et nip peber, og overfør til en tallerken.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, så grøntsagerne hurtigere bliver færdige.
Imens, bland sojasauce, sød chilisauce, et stort skvæt limesaft, vand og et nip chiliflager i en lille skål.
Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket svinekød med Ginger Ninja i 4-5 min, eller indtil brunet.
Tilsæt grøntsager og sød chiliglace, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Rør peanuts i gryden med ris.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Anret peanutris, svinekød og grøntsager i dybe tallerkener.
Top med mynte og chiliflager.
Server med limebåde.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.