Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Lad os friste med sød chilimarineret svinekød med peanutris og frisk mynte. Vi steger svinekød, broccoli og gulerødder, og krydrer med vores egen krydderiblanding, som vi kalder Ginger Ninja. Vi serverer kød og grøntsager med sprøde peanutris, og så topper vi med chili og frisk mynte.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Gulerod
250 g
Broccoli
1 stk
Lime
1 pose
Mynte
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
40 g
Sød chilisauce
1 g
Chiliflager
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
250 g
Hakket svinekød
1 spsk
Vand (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Skær broccoli i små buketter og stokken i 1 cm tern.
Skær lime i både.
Pluk mynte.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg broccoli og gulerod i 5-6 min, eller indtil møre. Krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og peber, og overfør til en tallerken.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, så bliver det hurtigere færdigt.
Imens, bland sojasauce, sød chilisauce, et stort skvæt limesaft, vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip chiliflager i en mellemstor skål.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket svinekød med Ginger Ninja i 4-5 min, eller indtil brunet.
Tilsæt grøntsager og sød chiliglace, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet og en smule reduceret.
Vend peanuts i gryden med færdig ris.
TIP: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Anret peanutris i dybe tallerkener.
Top med svinekødswok.
Top med mynte og chiliflager.
Server med resterende limebåde.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.