Mør svinemørbrad får fantastisk smag, når den først ovnbages til perfektion, og derefter serveres med en soja-ingefærglaze. Svinemørbraden får selskab i ovnen af gulerødder, som bliver bagt, og derefter blandes med spinat. Et farverigt tilbehør er cremet kartoffelmos med søde kartofler og ost.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Gulerod
1 stk
Gulerod
250 g
Svinemørbrad
450 g
Sød kartoffel
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
25 g
Honning-ingefærdressing
(Indeholder Sennep)
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
½ spsk
Hvedemel (trin 4)
1 dl
Vand (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 5)
2 spsk
Mælk (trin 5)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft.
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær gulerødder (uskrællet) i 1 cm tykke skiver.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme.
Krydr svinemørbrad med et nip salt, og brun i 2 min på hver side.
Placer svinemørbrad i den ene side af en bageplade med bagepapir, og fordel gulerødder i den anden. Dryp gulerødder med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 12-15 min.
Overfør svinemørbrad til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.
Skræl sød kartoffel, og skær i 2 cm tern.
Kog i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.
Pisk vand [1 dl | 2 dl] og hvedemel [½ spsk | 1 spsk] sammen til en jævning i en lille skål.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 5 min tilbage.
Tilsæt sojasauce, honning-ingefærdressing [½ pakke, 2P] og jævning, og lad simre under omrøring i 2-3 min. Tilsæt kødsaft fra foliepakken, og rør rundt.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.
Hæld vand fra kartofler, og tilsæt finrevet ost, mælk [2 spsk | 4 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Tilsæt eventuelt en klat smør.
Vend bagte gulerødder med spinat.
Skær svinemørbrad i tynde skiver.
Anret kartoffelmos, spinat, gulerod og svinemørbrad på tallerkener.
Øs soja-ingefærglace over svinemørbrad.