Sojaglaseret kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sojaglaseret kylling

Sojaglaseret kylling

med hvidløgsris og ovnbagt broccoli

Her byder vi på en rigtig luksuriøs og velsmagende lørdagsret. Kylling, broccoli og pak choi steges i ovnen, og får derefter en spændende smag af en glaze med sojasauce, sriracha og sød chilisauce. Mens vi bager kylling og grøntsager til perfektion, koger vi hvidløgsris og sylter gulerod.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Stærk
Proteinrig
Mælkefri
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Broccoli

150 g

Basmatiris

1 stk

Hvidløgsfed

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

10 g

Sriracha

1 stk

Pak choi

1 stk

Gulerod

12.5 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

20 g

Sød chilisauce

280 g

Kyllingebryst

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Hvedemel (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

3 dl

Vand (trin 2)

½ tsk

Sukker (trin 3)

1 spsk

Vand (trin 3)

½ dl

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)590 kcal
Energi (kJ)2468 kJ
Fedt6.6 g
Mættet fedt1.3 g
Kulhydrat81.4 g
Sukker15.8 g
Protein47.7 g
Salt4.7 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Steg kylling
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Dub kylling tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt og peber. Vend kylling i hvedemel [1 spsk | 2 spsk] på en tallerken.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i 11-12 min, eller indtil gennemstegt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt. 

Kog ris
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.

Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Sylt gulerod
3

Imens, skræl gulerod til lange, tynde bånd.

Bland hvidvinseddike [½ pakke, 2P], sukker [1/2 tsk | 1 spsk], vand [1 spsk I 2 spsk] og et nip salt i en lille skål. 

Vend gulerod i skålen.

Hæld lage fra inden servering.

Skær broccoli i små buketter og stokken (skræl ved behov) i 2 cm tern.

Hak pak choi groft.

Bag grøntsager
4

Fordel broccoli bagepladen i ovnen, når kyllingen har 7-8 min tilbage.

Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber. Vend sammen, og bag i 3-4 min.

Tilsæt pak choi, og dryp med en smule olivenolie. Krydr med et nip salt, og bag videre i 3-4 min.

TIP: Brug to bageplader til 4P.

Varm glace
5

Imens, pisk sriracha [½ pakke, 2P], sojasauce og vand [1/2 dl | 1 dl] sammen i en lille skål, og tilsæt til stegepanden. 

Bring i kog på middelhøj varme, og lad simre under omrøring i 1-2 min, eller indtil glacen er let tyknet.

Tag panden af varmen, tilsæt sød chilisauce [½ pakke, 2P], og rør rundt.

Skær kylling i tynde skiver.

Server
6

Anret ris på tallerkener.

Top med broccoli, pak choi og kylling.

Dryp med glace.

Top med gulerod.