Spiser i meget pasta i jeres hjem? Så vil vi gerne friste med en spændende opskrift, som sikkert bliver hele familiens nye favorit. Vi laver en skøn citronsauce med fløde og basilikum, som vi blander med spaghetti. Vi topper med rejer stegt med hvidløg og chili og frisk rucola.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Løg
1 stk
Zucchini
½ stk
Citron
1 pose
Basilikum
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr)
1 pakke
Spaghetti
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja)
½ pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Tomat
1 g
Chiliflager
20 g
Rucola
1 spsk
Smør (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Pres eller hak hvidløg fint, og krydr rejer med et nip salt.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stegepande på middelhøj varme.
Steg rejer med hvidløg og chiliflager i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. Tilsæt smør [1 spsk I 2 spsk], og vend sammen indtil smeltet. Overfør til en skål.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en smule pastavand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, skær løg i tynde, halve skiver.
Riv zucchini groft.
Riv tomat groft.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg løg, zucchini og tomat med grøntsagsbouillon, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og peber i 5-6 min, eller indtil løgene er bløde og væsken er fordampet.
Imens, hak basilikum groft.
Halver citron [½ stk, 2P].
Tilsæt madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P], citronsaft [1 spsk | 2 spsk], basilikum, pasta og halvdelen af pastavand til stegepanden, og vend sammen.
Krydr med et nip salt og peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet.
Skyl rucola [1/2 pose, 2P].
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt pastavand, hvis pastaen virker tør.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med rejer, citronsauce og rucola.
TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.