Spiser i meget pasta i jeres hjem? Så vil vi gerne friste med en spændende opskrift, som sikkert bliver hele familiens nye favorit. Vi laver en skøn citronsauce med fløde og basilikum, som vi blander med spaghetti. Vi topper med rejer stegt med hvidløg og chili og frisk rucola.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Zucchini
1 stk
Citron
75 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
20 g
Rucola
1 stk
Tomat
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr)
1 stk
Hvidløgsfed
1 pakke
Spaghetti
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Sennep, Soja)
1 pose
Basilikum
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 g
Chiliflager
1 stk
Løg
¼ tsk
Salt til rejer
½ spsk
Olie til stegning
1 spsk
Smør til stegning
1 dl
Gemt pastavand
½ spsk
Olie til grøntsager
¼ tsk
Salt til grøntsager
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Pres eller hak hvidløg fint, og krydr rejer med salt.
Opvarm olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg rejer med hvidløg og chiliflager i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. Tilsæt smør, og vend sammen indtil smeltet.
Overfør til en skål.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, skær løg i tynde, halve skiver.
Riv zucchini groft.
Riv tomat groft.
Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg løg, zucchini og tomat med grøntsagsbouillon, salt og et nip peber i 5-6 min, eller indtil løgene er bløde og væsken er fordampet.
Imens, hak basilikum groft.
Halver citron.
Tilsæt madlavningsfløde, citronsaft, basilikum, pasta og pastavand til stegepanden, og vend sammen.
Krydr med et nip salt og peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet.
Skyl rucola.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt pastavand, hvis pastaen virker tør.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med rejer, citronsauce og rucola.
TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.