topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprød pankoblomkål

Sprød pankoblomkål

med hvidløgsris & stegte grøntsager

Prøv disse krydrede, bagte blomkålsbuketter, der smukt ledsages af friske, sprøde grøntsager i en kombination, der vil åbne dine øjne får blomkålens vidunderlige evner. En perfekt afbalanceret ret, hvor hvidløgsrisene er den hemmelige ingrediens.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Æg
Sennep
Gluten
Hvede
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Ketchup

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

50 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

2 stk

Hvidløgsfed

150 g

Jasminris

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

1 stk

Gulerod

2 stk

Forårsløg

1 stk

Agurk

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

10 g

Sesamfrø

275 g

Blomkål

1 g

Chiliflager

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

efter behov

Smør (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)689 kcal
Energi (kJ)2882 kJ
Fedt25.25 g
Mættet fedt2.3 g
Kulhydrat94.37 g
Sukker12.9 g
Protein16.58 g
Salt3.3 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag blomkål
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær blomkål i små buketter. Bland aioli, et nip chiliflager, en smule olivenolie*, et nip salt* og halvdelen af ketchup til en dressing i en stor skål. Tilsæt blomkål, og vend indtil helt dækket af dressing. Tilsæt panko, og vend med blomkål. Fordel på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 25-30 min.

Kog hvidløgsris
2

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 tsk dl | 1/2 tsk], og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Forbered grøntsager
3

Skyl spinat, og hak groft. Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver. Hak forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne). Skær agurk i tynde skiver.

Bland chilimayo
4

Bland sesamfrø, et nip chiliflager, sojasauce, mayonnaise og resterende ketchup i en lille skål.

Steg grøntsager
5

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme, når risene har 5 min tilbage. Steg gulerod i 3-4 min. Tilsæt spinat og det hvide forårsløg, og steg i 1-2 min.

Server
6

Anret hvidløgsris og stegte grøntsager i dybe tallerkener. Top med blomkål, agurk og chilimayo. Drys med det grønne forårsløg.