Her byder vi på masser af lækre råvarer, der er tilberedt på nye spændende måder. Det sprøde pankopanerede blomkål bages til perfektion i ovnen. Samtidig koger vi cremede hvidløgsris og lynsteger gulerod, spinat og hvid forårsløgløg. Vi topper med asiatisk mayonnaise og grøn forårsløg, og så er maden er klar!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
2 stk
Hvidløgsfed
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 stk
Gulerod
2 stk
Forårsløg
1 stk
Agurk
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
150 g
Jasminris
275 g
Blomkål
1 g
Chiliflager
12.5 g
Ketchup
½ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
3 dl
Vand (trin 2)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær blomkål i små buketter. Bland aioli, et nip chiliflager, ketchup [1/2 pakke, 2P] og et nip salt* og peber* til en dressing i en stor skål. Tilsæt blomkål, og vend indtil helt dækket af dressing. Tilsæt panko, og vend med blomkål. Fordel på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 25-30 min.
Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skyl spinat, og hak groft. Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver. Hak forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne). Skær agurk i tynde skiver.
Bland asiatisk mayonnaise, et nip chiliflager og et skvæt vand* i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme, når risene har 5 min tilbage. Steg gulerod i 3-4 min. Tilsæt spinat og det hvide forårsløg, og steg i 1-2 min. Krydr med et nip salt* og peber*.
Anret hvidløgsris og stegte grøntsager i dybe tallerkener. Top med blomkål og agurk. Dryp med chilimayonnaise. Drys med det grønne forårsløg.