Prøv disse krydrede, bagte blomkålsbuketter, der smukt ledsages af friske, sprøde grøntsager i en kombination, der vil åbne dine øjne får blomkålens vidunderlige evner. En perfekt afbalanceret ret, hvor hvidløgsrisene er den hemmelige ingrediens.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
2 stk
Hvidløgsfed
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 stk
Gulerod
2 stk
Forårsløg
1 stk
Agurk
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
150 g
Jasminris
275 g
Blomkål
1 g
Chiliflager
½ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
3 dl
Vand (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 5)
½ spsk
Ketchup (step 1)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær blomkål [1/2 stk, 2P] i små buketter.
Bland aioli, et nip chiliflager, ketchup [1/2 spsk | 1 spsk], salt og peber til en dressing i en stor skål. Tilsæt blomkål, og vend indtil helt dækket af dressing. Tilsæt panko, og vend med blomkål. Fordel på en bageplade med bagepapir.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil sprøde.
TIP: Sørg for at fordele blomkålen jævnt på bagepladen!
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en gryde på middelhøj varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skyl spinat, og hak groft.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne).
Skær agurk i tynde skiver.
Bland asiatisk mayonnaise, et nip chiliflager og et skvæt vand i en lille skål.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme, når risen har 5 min tilbage.
Steg gulerod i 3-4 min, eller indtil næsten møre.
Tilsæt spinat og det hvide forårsløg, og steg videre i 1-2 min.
Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber.
Anret hvidløgsris og grøntsager i dybe tallerkener.
Top med blomkål og agurk.
Dryp med chilimayonnaise.
Drys med det grønne forårsløg.