Sprøde grønne linsefritters
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprøde grønne linsefritters

Sprøde grønne linsefritters

med agurkesalat og cashewnødder

I aften frister vi med sprøde grønne linsefritters med løg, hvidløg, Ga-Laksa, panko og sojasauce. Vi serverer vores sprøde linsefritters med gyldne kartoffelbåde, en frisk agurkesalat med lime, rødløg og spinat, knasende cashewnødder og en frisk urteyoghurt med koriander og mynte.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede
Nødder
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 pose

Mynte & koriander

75 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

1 stk

Agurk

½ stk

Rødløg

½ stk

Lime

1 pakke

Grønne linser

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Ga-Laksa

25 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

20 g

Cashewnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Jordnødder, Sesam)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

2 stk

Æg (trin 2)

2 spsk

Hvedemel (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3209 kJ
Kalorier (kcal)767 kcal
Fedt30.3 g
Mættet fedt7.4 g
Kulhydrat92 g
Sukker11.8 g
Protein28 g
Salt6.2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Forbered fritters
2

Hæld væde fra grønne linser, og mos groft med en kartoffelmoser i en stor skål.

Hak løg og hvidløg fint.

Tilsæt løg, hvidløg, Ga-Laksa, panko, umamisauce, æg [2 stk | 4 stk], hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et stort nip peber til skålen med grønne linser, og rør rundt.

Lav salat
3

Skyl spinat.

Hak agurk groft.

Skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Skær lime [½ stk, 2P] i både.

Bland limesaft [1 spsk | 2 spsk], rødløg, agurk, spinat, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

Steg fritters
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Form fars til fritters (2 pr. person), og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Steg ad omgange ved behov. - Vend ikke for tidligt, da farsen kan falde sammen.

Lav urteyoghurt
5

Imens, hak koriander og mynte fint.

Bland koriander, mynte, yoghurt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål.

Server
6

Anret kartofler, salat og fritters på tallerkenerne.

Top salat med cashewnødder.

Server med urteyoghurt.