I aften frister vi med sprøde grønne linsefritters med løg, hvidløg, Ga-Laksa, panko og sojasauce. Vi serverer vores sprøde linsefritters med gyldne kartoffelbåde, en frisk agurkesalat med lime, rødløg og spinat, knasende cashewnødder og en frisk urteyoghurt med koriander og mynte.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
1 pose
Mynte & koriander
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 stk
Agurk
½ stk
Rødløg
½ stk
Lime
1 pakke
Grønne linser
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Ga-Laksa
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
20 g
Cashewnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Jordnødder, Sesam)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
2 stk
Æg (trin 2)
2 spsk
Hvedemel (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Hæld væde fra grønne linser, og mos groft med en kartoffelmoser i en stor skål.
Hak løg og hvidløg fint.
Tilsæt løg, hvidløg, Ga-Laksa, panko, umamisauce, æg [2 stk | 4 stk], hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et stort nip peber til skålen med grønne linser, og rør rundt.
Skyl spinat.
Hak agurk groft.
Skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Bland limesaft [1 spsk | 2 spsk], rødløg, agurk, spinat, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Form fars til fritters (2 pr. person), og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Steg ad omgange ved behov. - Vend ikke for tidligt, da farsen kan falde sammen.
Imens, hak koriander og mynte fint.
Bland koriander, mynte, yoghurt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål.
Anret kartofler, salat og fritters på tallerkenerne.
Top salat med cashewnødder.
Server med urteyoghurt.