Sprøde zucchinifritters
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprøde zucchinifritters

Sprøde zucchinifritters

med græsk salatost og varm rødbedesalat

Zucchinifritters med ost er et yderst velsmagende alternativ til de klassiske pommes frittes. Her serveres de med en anderledes, fyldig salat med bagte rødbeder og kartoffel. Salaten får en både sød og syrlig smag af honning og citronsaft. Sprøde græskarkerner og cremet aioli fuldender retten.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Rødløg

1 pakke

Græskarkerner

100 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

4 g

Middelhavsdrøm

60 g

Blandet salat

1 stk

Citron, økologisk

12.5 g

Honning

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

4 g

Grøntsagsbouillon

1 stk

Rødbede

500 g

Bagekartoffel

1 stk

Zucchini

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 stk

Æg (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

6 spsk

Hvedemel (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)876 kcal
Energi (kJ)3664 kJ
Fedt39.99 g
Mættet fedt12.4 g
Kulhydrat96.41 g
Sukker23.8 g
Protein31.78 g
Salt2.7 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær rødbede (uskrællet) og kartoffel (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil sprøde. 

Forbered grøntsager
2

Riv zucchini groft, og pres så meget væske ud som muligt. Riv gulerod (uskrællet) groft. Hak rødløg [1/2 stk, 2P] fint. Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Rist græskarkerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.

Bland fars
3

Pisk æg* [2 stk | 4 stk] i en skål. Tilsæt zucchini, gulerod, rødløg, Middelhavsdrøm, grøntsagsbouillon og salatost [1/2 pakke, 2P], og rør godt rundt. Tilsæt hvedemel* [1 dl | 2 dl], krydr med et nip salt* og peber*, og rør godt rundt. TIP: Tag lidt af farsen op med en ske, og tilsæt ekstra hvedemel, hvis den er for tynd.

Steg fritter
4

Hæld olivenolie* i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Form fars til fritters (2 pr. person), og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne. Overfør til en tallerken med køkkenrulle. TIP: Tryk dem flade (ca. 2 cm) i panden med en palet, så farsen tilberedes jævnt.

Bland salat
5

Skyl salat under koldt vand* i et dørslag. Skær citron [1/2 stk, 2P] i både. Bland honning [1/2 pakke, 2P], olivenolie* [1/2 spsk | 1 spsk] og et skvæt citronsaft i en stor skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Tilsæt rødbede, kartofler, salat og græskarkerner, og rør godt rundt.

Server
6

Anret fritters og rødbedesalat på tallerkener. Server med aioli og citronbåde.