Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Har I aldrig hørt om Pasta Caponata? Så er det på tide, I prøver denne fantastiske blanding af spændende ingredienser. Tagliatelle passer rigtig godt til retter med meget sauce. Aftenens skønne sauce indeholder tomater, aubergine, zucchini, timian, hvidløg og ricotta. Vi topper med høvlet hård ost, som smelter sammen med herlighederne!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
250 g
Tagliatelle
(Indeholder Æg, Gluten, Hvede Kan indeholde Soja, Æg, Sennep)
20 g
Italiensk hård ost, høvlet
(Indeholder Mælk)
4 g
Hvide Løjer & Urter
½ stk
Aubergine
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Timian
50 g
Ricotta
(Indeholder Mælk)
½ stk
Zucchini
1 pakke
Hakkede tomater
1 g
Chiliflager
1 dl
Vand (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær aubergine [1/2 stk, 2P], zucchini [1/2 stk, 2P] og peberfrugt i 1 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et stort nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil gyldne.
TIP: Kogevandet skal være lige så salt som havvand.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Pres eller hak hvidløg fint.
Pluk timian [2 stilke | 4 stilke].
TIP: Hold i toppen af timianstilken, og træk ned med to fingre for at løsne bladene.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage i ovnen.
Steg løg i 3-4 min, eller indtil bløde.
Tilsæt hvidløg og timian, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.
Sænk til middel varme.
Tilsæt hakkede tomater, ricotta [1/2 pakke, 2P], grøntsagsbouillon, Hvide Løjer & Urter, halvdelen af chiliflager, vand [1 dl I 2 dl] og salt [1/2 tsk I 1 tsk], og lad simre i 3-4 min, eller indtil let tyknet.
Tilsæt pasta til gryden med kogende vand, og kog i 2-3 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra, og kom pasta tilbage i gryden.
TIP: ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Tilsæt pasta og bagte grøntsager til stegepanden, og vend med tomatsauce.
Krydr med et nip salt og peber.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.
Anret pasta caponata i dybe tallerkener.
Top med høvlet ost og resterende chiliflager.