I aften byder vi på en yderst luksuriøs og spændende lørdagsret. Vi skal nemlig have super mør, perfekt grillet steak! Innovativt tilbehør er ostegratinerede kartofler og broccoli og ovnbagte gulerødder med citron og estragon. Vi springer saucen over i aften, og serverer retten med en lækker estragondip!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
400 g
Små kartofler
250 g
Broccoli
3 stk
Gulerod
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 stk
Citron
1 pose
Estragon
1 stk
Skalotteløg
300 g
Rumpsteak
7.5 g
Sennep
(Indeholder Sennep)
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
¾ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Halver kartofler (uskrællet), og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, skær broccoli i 2 cm buketter.
Halver gulerod (uskrællet) på langs.
Fordel gulerod på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.
Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil møre.
Fordel broccoli på bagepladen med kartofler, når de har 10 min tilbage. Tilsæt en smule olivenolie og finrevet ost, og vend sammen.
Skær citron i både.
Hak skalotteløg og estragon fint.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme.
Steg skalotteløg i 1-2 min, eller indtil bløde, og overfør til en skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
Imens, bland skalotteløg, sennep [1/2 pakke, 2P], mayonnaise, halvdelen af estragon og et nip salt og peber i en lille skål.
Skær bøffer i skiver.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Anret bøffer, gulerod, kartofler og broccoli på tallerkener.
Top gulerødder med resterende estragon og bøffer med bearnaisedip.
Server med citronbåde.