I aften frister vi med klassiske frikadeller med brun sovs. Tilbehøret er dog alt andet end klassisk. I aften serverer vi nemlig vores frikadeller med blød baconmos med purløg, kartofler og crème fraiche og en frisk spinatsalat med radiser, dild og honning-sennepsdressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Bagekartoffel
250 g
Hakket svine-/kalvekød
1 stk
Løg
100 g
Brun sovs
(Indeholder Mælk)
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
75 g
Radiser
1 pose
Dild
1 pakke
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
20 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)
140 g
Bacon, tern
1 pose
Purløg
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 stk
Æg (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 4)
½ dl
Vand (trin 5)
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.
Hæld vand fra, og tilsæt halvdelen af crème fraiche og salt [½ tsk | 1 tsk]. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bacon i 4-5 min, eller indtil gylden, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Imens, hak løg groft.
Bland hakket svine-/kalvekød, rasp, løg, æg [1 stk | 2 stk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber i en stor skål.
Form fars til frikadeller (4 pr. person).
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Steg frikadeller i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt, og overfør til en tallerken.
VIGTIGT: Frikadellerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, skyl spinat under koldt vand i et dørslag.
Skær radiser i tynde skiver.
Hak dild groft.
Bland spinat, radiser, dild, honning-sennepsdressing, resterende crème fraiche og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en mellemstor skål.
Opvarm samme stegepande (tør af først) på middel varme.
Tilsæt brun sovs og vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.
Imens, hak purløg fint.
Vend bacon og purløg i gryden med kartoffelmos.
Anret frikadeller, baconmos og spinatsalat på tallerkener.
Top frikadeller med brun sovs.