Stegte frikadeller i brun sovs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegte frikadeller i brun sovs

Stegte frikadeller i brun sovs

med blød baconmos og grøn spinatsalat

I aften frister vi med klassiske frikadeller med brun sovs. Tilbehøret er dog alt andet end klassisk. Det er nemlig en blød baconmos med purløg og crème fraiche, og en frisk spinatsalat med radiser, dild og honning-sennepsdressing.

Allergener:
Mælk
Sennep
Sulfitter
Æg
Havre
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 ml

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

1 pose

Dild

250 g

Hakket svine-/kalvekød

100 g

Brun sovs

(Indeholder Mælk)

20 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)

75 g

Radiser

1 pose

Purløg

140 g

Bacon, tern

1 stk

Løg

500 g

Bagekartoffel

60 g

Spinat

50 g

Havregryn

(Indeholder Havre, Hvede Kan indeholde Hvede, Jordnødder, Nødder, Rug, Byg, Sesam, Gluten, Kamut, Spelt)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til mos

1 stk

Æg til frikadeller

½ tsk

Salt till frikadeller

¼ tsk

Salt til salat

½ dl

Vand til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4500 kJ
Kalorier (kcal)1075 kcal
Fedt63.8 g
Mættet fedt29.4 g
Kulhydrat73.5 g
Sukker12.9 g
Protein52.1 g
Salt7.8 g

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.

Hæld vand fra, og tilsæt halvdelen af creme fraiche, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

Steg bacon
2

Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg bacon i 4-5 min, eller indtil gylden, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Imens, riv løg groft.

Steg frikadeller
3

Bland hakket svine-/kalvekød, havregryn, løg, æg, salt og et nip peber i en stor skål.

Form fars til frikadeller (4 pr. person).

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.

Steg frikadeller i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegte, og overfør til en tallerken.

VIGTIGT: Frikadellerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav spinatsalat
4

Imens, skyl spinat. 

Skær radiser i tynde skiver.

Hak dild groft.

Bland spinat, radiser, dild, honning-sennepsdressing, resterende creme fraiche, salt og peber i en mellemstor skål.

Lav sauce
5

Opvarm samme stegepande (tør af først) på middel varme. 

Tilsæt brun sovs og vand, og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.

Imens, hak purløg fint.

Vend bacon og purløg i gryden med kartoffelmos.

Server
6

Anret frikadeller, baconmos og spinatsalat på tallerkener.

Top frikadeller med brun sovs.