I aften frister vi med klassiske frikadeller med brun sovs. Tilbehøret er dog alt andet end klassisk. Det er nemlig en blød baconmos med purløg og crème fraiche, og en frisk spinatsalat med radiser, dild og honning-sennepsdressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
1 pose
Dild
250 g
Hakket svine-/kalvekød
100 g
Brun sovs
(Indeholder Mælk)
20 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)
75 g
Radiser
1 pose
Purløg
140 g
Bacon, tern
1 stk
Løg
500 g
Bagekartoffel
60 g
Spinat
50 g
Havregryn
(Indeholder Havre, Hvede Kan indeholde Hvede, Jordnødder, Nødder, Rug, Byg, Sesam, Gluten, Kamut, Spelt)
½ tsk
Salt til mos
1 stk
Æg til frikadeller
½ tsk
Salt till frikadeller
¼ tsk
Salt til salat
½ dl
Vand til sauce
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.
Hæld vand fra, og tilsæt halvdelen af creme fraiche, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bacon i 4-5 min, eller indtil gylden, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Imens, riv løg groft.
Bland hakket svine-/kalvekød, havregryn, løg, æg, salt og et nip peber i en stor skål.
Form fars til frikadeller (4 pr. person).
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Steg frikadeller i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegte, og overfør til en tallerken.
VIGTIGT: Frikadellerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, skyl spinat.
Skær radiser i tynde skiver.
Hak dild groft.
Bland spinat, radiser, dild, honning-sennepsdressing, resterende creme fraiche, salt og peber i en mellemstor skål.
Opvarm samme stegepande (tør af først) på middel varme.
Tilsæt brun sovs og vand, og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.
Imens, hak purløg fint.
Vend bacon og purløg i gryden med kartoffelmos.
Anret frikadeller, baconmos og spinatsalat på tallerkener.
Top frikadeller med brun sovs.