Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Teriyakisauce er en mørk, tyk japansk sauce med en karakteristisk smag, som er blevet meget populær verden over. I aften bruger vi den sammen med cajunpaneret blomkål, som vi bager, og derefter vender i teriyakisauce. Skønt tilbehør er aromatiske forårsløgsris, en frisk broccolisalat med spinat og sesamfrø og spicy srirachamayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
275 g
Blomkål
75 g
Teriyakisauce
(Indeholder Gluten, Hvede, Soja)
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
250 g
Broccoli
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
150 g
Jasminris
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Forårsløg
1 stk
Hvidløgsfed
50 g
Vegansk srirachamayonnaise
½ g
Chiliflager
1 stk
Lime
4 spsk
Hvedemel (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
3 dl
Vand (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
½ tsk
Sukker (trin 4)
½ dl
Vand (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). Bring en stor gryde med vand i kog.
Skær blomkål [½ stk, 2P] i 2 cm buketter.
Pres eller hak hvidløg fint.
Pisk hvedemel [4 spsk | 8 spsk], Ay Cajun-ba, hvidløg, chiliflager [1/2 pakke, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og vand [1/2 dl | 1 dl] sammen til en jævning i en stor skål. Vend blomkål i skålen. Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, og bag i 14-16 min, eller indtil let brunet.
Snit forårsløg fint.
Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Steg forårsløg i 1-2 min, eller indtil gylden og velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris, grøntsagsbouillon og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Skær broccoli (inklusive stokken) i 1 cm tern.
Halver lime.
Skyl spinat.
Bland limesaft, salt [1/2 tsk | 1 tsk], olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og sukker [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Vend broccoli, spinat og sesamfrø i skålen.
Opvarm en stegepande på middel varme.
Tilsæt teriyakisauce og vand [1/2 dl | 1 dl], og varm op.
Tilsæt blomkål, og vend sammen.
Anret forårsløgsris, broccolisalat og blomkål på tallerkener.
Server med srirachamayonnaise.