I dag laver vi en vidunderlig svinekødsgryde med peberfrugt, hvidløg, rødløg og gulerod. Gryden bliver cremet af fløde, og får en skøn smag af vores færdiglavede krydderiblanding Ay Cajun-ba. Vi serverer gryden med kogte vilde ris og pynter med persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Vilde basmatiris
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Gulerod
½ pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
250 g
Svinemørbrad
4 g
Grøntsagsbouillon
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
¼ dåse
Tomatpuré
2 stk
Tomat
1 pose
Timian
1 g
Chiliflager
1 pose
Kruspersille
3 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [¼ tsk | ½ tsk], og lad simre under låg på lav varme i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
Skær peberfrugt i ½ cm tykke strimler. Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær tomat i tern. Hak timian [2 stilke | 4 stilke] og persille fint. Skær svinemørbrad i 1 cm tykke skiver på et andet skærebræt.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme. Tilsæt svinemørbrad, krydr med et nip salt* og peber*, og steg i 1-2 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt løg, hvidløg og Ay Cajun-ba, og steg i 1-2 min. Tilsæt peberfrugt og gulerod, og steg videre i 5-6 min. Tilsæt madlavningsfløde [½ pakke, 2P], grøntsagsbouillon, tomatpuré [½ spsk | 1 spsk], tomat og timian, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.
Tilsæt svinemørbrad, og rør rundt i 30 sek, eller indtil gennemvarmet. Krydr med et nip salt* og et stort nip peber*. TIP: Tilsæt et nip chiliflager, hvis du er glad for stærk mad.
Anret ris på tallerkener. Top med svinemørbradgryde. Drys med persille.