Mørke og kolde aftener kalder på varmende hyggemad. Og det er lige præcis, hvad du får her. Vi steger hakket oksekød med røget paprika og vores egen krydderiblanding, Panamad. Ovenpå kommer et låg af cremet sød kartoffelmos og revet gouda, inden vores cottage pie bages gylden og lækker i ovnen. Server med en frisk gulerodssalat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
225 g
Sød kartoffel
250 g
Bagekartoffel
225 g
Hakket oksekød
½ stk
Løg
1 dåse
Majs
1 dåse
Tomatpuré
4 g
Røget paprika
4 g
Panamad
50 g
Revet gouda
(Indeholder Mælk)
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Gulerod
1 stk
Forårsløg
3 spsk
Mælk til mos
¼ tsk
Salt til mos
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til kød
1 dl
Vand til kød
1 spsk
Olie til salat
Forvarm ovnen til 220ºC/200ºC (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler og søde kartofler, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, Panamadd, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, hak løg og persille groft.
Hæld væde fra majs.
Snit forårsløg fint.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg oksekød og løg med salt i 2-3 min, eller indtil brunet.
Tilsæt majs, røget paprika, vand og tomatpuré, og steg i 2-3 min.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Overfør til et ildfast fad.
Dæk med kartoffelmos, og top med revet gouda.
Bag i 8-10 min, indtil gyldenbrun.
Top færdigbagt gratin med halvdelen af persille.
Imens, skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Bland gulerod, resterende persille, olivenolie og et nip salt og peber i en stor skål.
Anret gratin på tallerkener.
Top med forårsløg.
Server med gulerodssalat.