Cottage pie på krydret sød kartoffel og oksekød
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cottage pie på krydret sød kartoffel og oksekød

Cottage pie på krydret sød kartoffel og oksekød

med revet gouda og persille

Mørke og kolde aftener kalder på varmende hyggemad. Og det er lige præcis, hvad du får her. Vi steger hakket oksekød med røget paprika og vores egen krydderiblanding, Panamad. Ovenpå kommer et låg af cremet sød kartoffelmos og revet gouda, inden vores cottage pie bages gylden og lækker i ovnen. Server med en frisk gulerodssalat.

Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Sød kartoffel

250 g

Bagekartoffel

225 g

Hakket oksekød

½ stk

Løg

1 dåse

Majs

1 dåse

Tomatpuré

4 g

Røget paprika

4 g

Panamad

50 g

Revet gouda

(Indeholder Mælk)

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Gulerod

1 stk

Forårsløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk til mos

¼ tsk

Salt til mos

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til kød

1 dl

Vand til kød

1 spsk

Olie til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3338 kJ
Kalorier (kcal)798 kcal
Fedt44 g
Mættet fedt15.5 g
Kulhydrat63.7 g
Sukker16.7 g
Protein36.7 g
Salt3.7 g

Fremgangsmåde

Lav mos
1

Forvarm ovnen til 220ºC/200ºC (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartofler og søde kartofler, og skær i 2 cm tern. 

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, Panamadd, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Forbered grøntsager
2

Imens, hak løg og persille groft.

Hæld væde fra majs.

Snit forårsløg fint.

Steg hakket oksekød
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg oksekød og løg med salt i 2-3 min, eller indtil brunet. 

Tilsæt majs, røget paprika, vand og tomatpuré, og steg i 2-3 min.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered gratin
4

Overfør til et ildfast fad.

Dæk med kartoffelmos, og top med revet gouda. 

Lav salat
5

Bag i 8-10 min, indtil gyldenbrun.

Top færdigbagt gratin med halvdelen af persille.

Imens, skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Bland gulerod, resterende persille, olivenolie og et nip salt og peber i en stor skål.

Server
6

Anret gratin på tallerkener.

Top med forårsløg.

Server med gulerodssalat.