Teriyaki-glaseret aubergine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyaki-glaseret aubergine

Teriyaki-glaseret aubergine

med 'sushi-style' ris og sesamstegt pak choi

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Teriyakisauce er en japansk sauce karakteriseret ved sin søde og syrlige smag. I aften glaserer vi aubergine med teriyaki, og lader den karamellisere i ovnen. Samtidigt laver vi 'sushi-style' ris med hvidvinseddike og sukker, og så steger vi pak choi og spinat med sesam og hvidløg. Vi topper herlighederne med ristede løg med chili og koriander, og spicy asiatisk mayo.

Tags:
Vegetarisk
Mælkefri
Plantebaseret
Allergener:
Gluten
Hvede
Soja
Sesam
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Aubergine

75 g

Teriyakisauce

(Indeholder Gluten, Hvede, Soja)

1 stk

Pak choi

½ g

Chiliflager

1 pose

Koriander

50 g

Vegansk asiatisk mayonnaise

(Indeholder Soja, Hvede, Gluten, Sesam)

1 stk

Hvidløgsfed

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

5 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Byg, Kamut, Nødder, Havre, Jordnødder, Rug, Spelt, Hvede)

1 stk

Forårsløg

150 g

Jasminris

25 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

½ stk

Ristede løg

(Indeholder Gluten)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

2 tsk

Sukker (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2640 kJ
Kalorier (kcal)631 kcal
Fedt26.1 g
Mættet fedt3.8 g
Kulhydrat86.9 g
Sukker20.9 g
Protein10.8 g
Salt5.2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag aubergine
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skær aubergine i 2 cm både på langs.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber.
 
Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil brunet og mør.

Kog ris
2

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Bland ristede løg
3

Imens, snit forårsløg fint.

Hak koriander fint. 

Bland ristede løg [1/2 pakke, 2P], koriander, chiliflager [1/2 pakke, 2P] og forårsløg i en lille skål.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Tilsæt teriyakisauce
4

Hak pak choi groft. 

Skyl spinat. 

Pres eller hak hvidløg fint.

Vend aubergine med teritakisauce, når den har 5 min tilbage i ovnen.

Bag i 3-5 min, eller indtil karamelliseret. 

Steg grøntsager
5

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Tilsæt pak choi, spinat, sesamfrø [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og hvidløg, og steg i 2-3 min, eller indtil spinaten er faldet sammen.

Rør hvidvinseddike og sukker [2 tsk | 4 tsk] i gryden med ris lige inden servering. 

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med aubergine, ristede løg og pak choi. 

Server med asiatisk mayonnaise.