Kylling, ris og sauce. Det har I sikkert spist mange gange. Men vi tør næsten love, at aftenens opskrift vil overraske med nye smagsoplevelser. Vi steger kylling, rødløg, peberfrugt og ingefær, og tilsætter en skøn glace med teriyakisauce og sriracha, der også fungerer som aftenens sauce. Vi blander kogt ris med revet gulerod, og så er maden færdig.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kyllingebryststrimler
20 g
Sriracha
1 stk
Gulerod
½ stk
Ingefær
1 stk
Peberfrugt
2 stk
Løg
75 g
Teriyakisauce
(Indeholder Gluten, Hvede, Soja)
150 g
Langkornede hvide ris
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 dl
Vand (trin 4)
½ spsk
Hvedemel (trin 3)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min.
Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær løg i 2 cm både.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Riv ingefær [½ stk, 2P] fint.
Skær peberfrugt i 2 cm tern.
Bland kylling, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk], hvedemel [1/2 spsk I 1 spsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling, løg og peberfrugt i 4-5 min, eller indtil kyllingen er gennemstegt og grøntsagerne er møre.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, bland sriracha, teriyakisauce og vand [1 dl | 2 dl] i en lille skål.
TIP: Spring srirachaen over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Tilsæt ingefær til stegepanden, og lad simre i 1 min, eller indtil velduftende.
Sænk til middel varme.
Tilsæt glace, og steg videre i 1-2 min, eller indtil karamelliseret.
Rør gulerod i gryden med ris.
Anret gulerodsris i dybe tallerkener.
Top med kylling og sauce.