topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyaki-glaseret kylling

Teriyaki-glaseret kylling

med gulerodsris og stegte grøntsager

Kylling, ris og sauce. Det har I sikkert spist mange gange. Men vi tør næsten love, at aftenens opskrift vil overraske med nye smagsoplevelser. Vi steger kylling, rødløg, peberfrugt og ingefær, og tilsætter en skøn glace med teriyakisauce og sriracha, der også fungerer som aftenens sauce. Vi blander kogt ris med revet gulerod, og så er maden færdig.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Hurtig
Stærk
Mælkefri
Proteinrig
Allergener:
Gluten
Hvede
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kyllingebryststrimler

20 g

Sriracha

1 stk

Gulerod

½ stk

Ingefær

1 stk

Peberfrugt

2 stk

Løg

75 g

Teriyakisauce

(Indeholder Gluten, Hvede, Soja)

150 g

Langkornede hvide ris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 dl

Vand (trin 4)

½ spsk

Hvedemel (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)631 kcal
Energi (kJ)2639 kJ
Fedt8.2 g
Mættet fedt1.5 g
Kulhydrat88.1 g
Sukker22.6 g
Protein45.5 g
Salt4.8 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min.

Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Forbered grøntsager
2

Imens, skær løg i 2 cm både.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Riv ingefær [½ stk, 2P] fint. 

Skær peberfrugt i 2 cm tern.

Steg kylling
3

Bland kylling, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk], hvedemel [1/2 spsk I 1 spsk] og et nip peber i en mellemstor skål. 

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling, løg og peberfrugt i 4-5 min, eller indtil kyllingen er gennemstegt og grøntsagerne er møre.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav glace
4

Imens, bland sriracha, teriyakisauce og vand [1 dl | 2 dl] i en lille skål.

TIP: Spring srirachaen over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Tilsæt glace
5

Tilsæt ingefær til stegepanden, og lad simre i 1 min, eller indtil velduftende. 

Sænk til middel varme.

Tilsæt glace, og steg videre i 1-2 min, eller indtil karamelliseret.

Rør gulerod i gryden med ris.

Server
6

Anret gulerodsris i dybe tallerkener.

Top med kylling og sauce.