Bibimbap er en koreansk ret bestående af ris, som serveres med toppet forskellige typer grøntsager. I aften er vores bibimpap toppet med teriyakistegte kidneybønner, chilistegte svampe, spinat og gulerod, sesamagurk, syltet gulerod og forårsløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Kidneybønner
75 g
Teriyakisauce
(Indeholder Gluten, Hvede, Soja)
1 stk
Gulerod
1 stk
Agurk
200 g
Champignon
1 stk
Forårsløg
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
150 g
Jasminris
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
10 g
Sriracha
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
2 stk
Hvidløgsfed
12.5 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 3)
½ dl
Vand (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget!
Imens, skær svampe i kvarte.
Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne).
Skræl gulerod til lange, tynde bånd.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skyl kidneybønner under koldt vand i en si.
Skær agurk i tynde, halve skiver.
Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.
Bland olivenolie [1/4 spsk | 1/2 spsk], agurk, sesamfrø (gem lidt til anretning) og et nip salt i en lille skål.
Bland gulerod, hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt i en anden lille skål, og dæk til med vand.
Hæld lage fra lige inden servering.
Opvarm en stor stegepande på middel varme.
Tilsæt kidneybønner, et nip salt, teriyakisauce og vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 5-6 min.
Overfør til en skål med låg.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middel varme.
Steg svampe og halvdelen af gulerod i 5-6 min, eller indtil bløde.
Tilsæt hvidløg, det hvide forårsløg, spinat, sojasauce [½ pakke, 2P] og sriracha [½ pakke, 2P], og steg videre i 1 min.
Krydr med et nip salt og peber, og rør godt rundt.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med kidneybønner, grøntsager, sesamagurk og gulerod.
Drys med det grønne forårsløg og resterende sesamfrø.