Teriyakistegt kidneybønne-'bibimbap'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyakistegt kidneybønne-'bibimbap'

Teriyakistegt kidneybønne-'bibimbap'

med stegt champignon og syltede gulerodsbånd

Bibimbap er en koreansk ret bestående af ris, som serveres med toppet forskellige typer grøntsager. I aften er vores bibimpap toppet med teriyakistegte kidneybønner, chilistegte svampe, spinat og gulerod, sesamagurk, syltet gulerod og forårsløg.

Tags:
Kalorielet
Vegetarisk
Mælkefri
Allergener:
Gluten
Hvede
Soja
Sesam
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Kidneybønner

75 g

Teriyakisauce

(Indeholder Gluten, Hvede, Soja)

1 stk

Gulerod

1 stk

Agurk

200 g

Champignon

1 stk

Forårsløg

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

150 g

Jasminris

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

10 g

Sriracha

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

2 stk

Hvidløgsfed

12.5 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ spsk

Olivenolie (trin 3)

½ tsk

Sukker (trin 3)

½ dl

Vand (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)599 kcal
Energi (kJ)2506 kJ
Fedt14.8 g
Mættet fedt2.2 g
Kulhydrat87.9 g
Sukker17.1 g
Protein21.3 g
Salt5.1 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

TIP: Fjern ikke låget! 

Forbered grøntsager
2

Imens, skær svampe i kvarte.

Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne). 

Skræl gulerod til lange, tynde bånd. 

Pres eller hak hvidløg fint.

Skyl kidneybønner under koldt vand i en si.

Skær agurk i tynde, halve skiver. 

Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.

Sylt gulerod
3

Bland olivenolie [1/4 spsk | 1/2 spsk], agurk, sesamfrø (gem lidt til anretning) og et nip salt i en lille skål.

Bland gulerod, hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt i en anden lille skål, og dæk til med vand.

Hæld lage fra lige inden servering.

Varm kidneybønner
4

Opvarm en stor stegepande på middel varme.

Tilsæt kidneybønner, et nip salt, teriyakisauce og vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 5-6 min.

Overfør til en skål med låg.

Steg grøntsager
5

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middel varme.

Steg svampe og halvdelen af gulerod i 5-6 min, eller indtil bløde. 

Tilsæt hvidløg, det hvide forårsløg, spinat, sojasauce [½ pakke, 2P] og sriracha [½ pakke, 2P], og steg videre i 1 min.

Krydr med et nip salt og peber, og rør godt rundt.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med kidneybønner, grøntsager, sesamagurk og gulerod.

Drys med det grønne forårsløg og resterende sesamfrø.