I dag kigger vi mod det spanske køkken og lader os inspirere til at lave en herlig paella med peberfrugt, gulerod og røget paprika. Vi topper vores farverige paellaris med krydret kyllingebryst og friskhakket persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
2 stk
Tomat
150 g
Risottoris
4 g
Røget paprika
4 g
Panamad
10 g
Kyllingefond
1 pose
Bredbladet persille
280 g
Kyllingebryststrimler
g
Kyllingebryst
1 spsk
Olie til grøntsager
5 dl
Vand til ris
¼ tsk
Salt til ris
Skær peberfrugt i 1 cm strimler.
Hak løg, gulerod og tomat fint.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg gulerod, løg og peberfrugt med et nip salt og peber i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt ris, kyllingefond og røget paprika, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, tomat, salt og et nip peber, og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 15-20 min, eller indtil vandet er fordampet og ris er færdig.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis paellaen ikke er færdigkogt.
Imens, opvarm en smule olivenolie i en anden stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med Panamad og et nip salt og peber i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Sænk til middel varme, og steg videre i 2-3 min på hver side, eller indtil gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Hak persille fint.
Skær kylling i strimler.
Skru varmen under færdigkogt ris op til høj, og lad stege i 1-2 min, så bunden bliver sprød.
TIP: Hold øje med risen, så den ikke brænder på.
Anret paella på tallerkener, og top med kylling og persille.