Vi skal til USA og mere specifikt, Texas. Her laver de gerne deres egne versioner af nabolandet mod syd, Mexicos, elskede retter. Den version af en chili er med chorizo, og er godt krydret med vores egne krydderiblandinger, Panamad og Tex-Mex. Retten toppes med en klat fraiche, koriander og limebåde "for that extra kick"!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
180 g
Chorizo, ternet
(Indeholder Mælk)
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
½ g
Chiliflager
5 g
Tex-Mex
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
150 g
Basmatiris
1 pose
Koriander
1 pakke
Kidneybønner
1 stk
Rødløg
4 g
Kyllingebouillon
4 g
Panamad
1 stk
Lime
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til stegning
1 dl
Vand til sauce
1 spsk
Ketchup til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
1 spsk
Smør til sauce
Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak rødløg fint.
Hæld væde fra kidneybønner.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg chorizo og rødløg i 3-4 min, eller indtil løgene er bløde.
Tilsæt chiliflager, Panamad og Tex-Mex, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Tilsæt kidneybønner, hakkede tomater, vand, kyllingebouillon, ketchup og salt.
Sænk til middel varme, og lad simre i 5-10 min.
Imens, skær lime i både.
Tilsæt smør til panden med chili lige inden servering, og rør rundt.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med chili, fraiche og koriander.
Server med limebåde.