topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thai-inspireret rejekarry

Thai-inspireret rejekarry

med frisk basilikum og hvidløgsolie

I aften drømmer vi os væk til Thailand og frister med en fantastisk karry fyldt med spændende ingredienser. Vores karry laver vi med kokosmælk, rejer, karrypasta, spinat og vores egen krydderiblanding, som vi kalder Ga-Laksa. Vi serverer vores rejekarry med aromatiske jasminris og syltet gulerod, og topper med sesamfrø, hvidløgsolie og frisk basilikum og chili.

Tags:
Hurtig
Spis mig først
Allergener:
Krebsdyr
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Lime

½ stk

Rød chili

150 g

Jasminris

40 g

Grøn karrypasta

30 g

Spinat

4 g

Ga-Laksa

150 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr)

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Basilikum

1 stk

Gulerod

180 ml

Kokosmælk

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Hvede, Byg, Nødder, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnødder, Havre, Rug)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til rejer

1 dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

¼ tsk

Sukker til sauce

2 spsk

Olie til dressing

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3093 kJ
Kalorier (kcal)739 kcal
Fedt41.4 g
Mættet fedt17.6 g
Kulhydrat72.6 g
Sukker7.2 g
Protein18.3 g
Salt6.8 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Skyl spinat, og hak fint.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Halver lime.

Bland gulerod, limesaft og et nip salt i en mellemstor skål.

Lav karry
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middel varme.

Krydr rejer med salt.

Tilsæt kokosmælk, rejer, karrypasta, spinat, Ga-Laksa, vand, salt og sukker, og lad simre i 3-4 min, eller indtil rejerne er gennemtilberedte og saucen er let tyknet.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Forbered hvidløg og chili
4

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

Lav hvidløgsolie
5

Bland hvidløg, olivenolie og et nip salt og peber i en lille skål.

Server
6

Anret ris, gulerod og karry i dybe tallerkener.

Dryp med hvidløgsolie.

Top med basilikum, chili og sesamfrø.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.