Smag på thailands farverige og krydrede køkken med vores Thaiinspireret kylling-kokosmælksuppe med citrongræs, masser af dejlige grøntsager og toppet med lime-chiliolie. Denne nærende suppe har den perfekte kombination af friske ingredienser, og er et hurtigt og velsmagende måltid.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
280 g
Kyllingebryst
180 ml
Kokosmælk
1 stk
Citrongræs
1 stk
Lime
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 pose
Koriander
½ g
Chiliflager
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Løg
20 g
Grøn karrypasta
1 stk
Gulerod
4 g
Kyllingebouillon
½ spsk
Olie til stegning
2 dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
1.5 spsk
Olie til dressing
1 spsk
Mel til sauce
¼ tsk
Salt til kød
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Sænk til middel varme, og steg videre i 5-6 min på hver side, eller indtil gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, bank citrongræs med en kagerulle.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Skær peberfrugt i 2 cm tern.
Opvarm olivenolie i en stor gryde på middelhøj varme.
Steg løg, gulerod, citrongræs og peber i 3-4 min, eller indtil let bløde.
Tilsæt karrypasta og hvedemel. Steg i 30 sek under omrøring, eller indtil velduftende.
Tilsæt kokosmælk, vand, salt, sojasauce og kyllingebouillon, og rør rundt.
Sænk til middel varme, dæk til med låg, og lad simre i 8-10 min.
Imens, hak koriander fint.
Halver lime.
Bland koriander, et skvæt limesaft, olivenolie, chiliflager og et nip salt og peber.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Overfør færdigstegt kylling til en skål.
Træk kødet i strimler med to gafler, og overfør til suppen.
Fjern citrongræs lige inden servering.
Anret suppe i skåle.
Top med lime-chiliolie.