Thailandsk citrongræs- og svinekødskarry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk citrongræs- og svinekødskarry

Thailandsk citrongræs- og svinekødskarry

med jasminris og frisk koriander

I aften frister vi med en aromatisk svinekødskarry med citrongræs, kokosmælk, karrypasta, hvidløg, gulerod, spinat og lime. Vi serverer vores karry med velduftende jasminris, frisk chili og koriander.

Tags:
Lynhurtig
Hurtig
Hvedefri
Mælkefri
Allergener:
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

300 g

Svineschnitzel

1 stk

Gulerod

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citrongræs

20 g

Gul karrypasta

(Indeholder Sennep)

250 ml

Kokosmælk

½ stk

Rød chili

1 pose

Koriander

½ stk

Lime

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3065 kJ
Kalorier (kcal)732 kcal
Fedt33 g
Mættet fedt22.1 g
Kulhydrat69.5 g
Sukker6.3 g
Protein38.5 g
Salt4.9 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Steg kød
2

Imens, skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

Skær svinekød i 1 cm strimler på et andet skærebræt, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. 

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg svinekød og gulerød i 3-4 min, eller indtil brunet og gennemstegt, og overfør til en tallerken.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt. 

Forbered grøntsager
3

Pres eller hak hvidløg fint.

Skyl spinat.

Skær lime [½ stk, 2P] i både.

Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og skær i tynde skiver.

Riv koriander.

Bank citrongræs med en kagerulle.

Steg hvidløg
4

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg karrypasta, hvidløg og citrongræs i 1 min, eller indtil velduftende.

Lav sauce
5

Tilsæt kokosmælk, svinekød og gulerod til stegepanden.

Sænk varmen, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.

Tilsæt spinat, et stort skvæt limesaft, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber. Tag panden af varmen, og vend sammen indtil spinat er faldet sammen.

Fjern citrongræs.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med svinekød, og drys med chili og koriander.

Server med limebåde.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.