I aften frister vi med en aromatisk svinekødskarry med citrongræs, kokosmælk, karrypasta, hvidløg, gulerod, spinat og lime. Vi serverer vores karry med velduftende jasminris, frisk chili og koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
300 g
Svineschnitzel
1 stk
Gulerod
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Citrongræs
20 g
Gul karrypasta
(Indeholder Sennep)
250 ml
Kokosmælk
½ stk
Rød chili
1 pose
Koriander
½ stk
Lime
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 5)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Skær svinekød i 1 cm strimler på et andet skærebræt, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg svinekød og gulerød i 3-4 min, eller indtil brunet og gennemstegt, og overfør til en tallerken.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skyl spinat.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og skær i tynde skiver.
Riv koriander.
Bank citrongræs med en kagerulle.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg karrypasta, hvidløg og citrongræs i 1 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt kokosmælk, svinekød og gulerod til stegepanden.
Sænk varmen, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.
Tilsæt spinat, et stort skvæt limesaft, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber. Tag panden af varmen, og vend sammen indtil spinat er faldet sammen.
Fjern citrongræs.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med svinekød, og drys med chili og koriander.
Server med limebåde.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.