Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften går den kulinariske rejse til Thailand, og vi byder på en fantastisk måltid med et væld af spændende ingredienser. Vi laver en fyldig kidneybønnekarry med kokosmælk, sojasauce, spinat, lime og peberfrugt. Samtidigt koger vi frisk citrongræsris og laver en spicy chiliolie med hvidløg. Vi topper herlighederne med peanuts blandet med koriander og ristede løg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Kidneybønner
200 ml
Kokosmælk
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Koriander
½ stk
Lime
150 g
Langkornede hvide ris
8 g
Ga-Laksa
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Citrongræs
½ stk
Ristede løg
(Indeholder Gluten)
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
1 stk
Peberfrugt
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 g
Chiliflager
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
2.5 dl
Vand (trin 1)
1.5 spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ dl
Vand (trin 4)
Bank citrongræs med en kagerulle.
Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Steg citrongræs i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [2,5 dl | 5 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
Fjern citrongræs.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Bland hvidløg, chiliflager, olivenolie [1,5 spsk | 3 spsk] og et nip salt i en lille skål.
Skær peberfrugt i 2 cm tern.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Skyl kidneybønner under koldt vand i en si.
Skyl spinat.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg peberfrugt i 2-3 min, eller indtil næsten mør.
Tilsæt Ga-Laksa og kidneybønner, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt kokosmælk, sojasauce og vand [1/2 dl | 1 dl].
Sænk til lav varme, og lad simre i 4-5 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt spinat og et skvæt limesaft lige inden servering.
Smag til med salt og peber.
Imens, hak koriander og peanuts fint.
Bland peanuts, koriander og ristede løg [½ pakke, 2P] i en lille skål.
Anret ris og kidneybønnekarry på tallerkener, dryp med chiliolie, og drys med peanuts.
Server med resterende limebåde.