I aften går den kulinariske tur til Thailand, og vi laver spændende thailandsk kødbollekarry med gulerod, ingefær, kokosmælk og hvidløg. Vi serverer vores karry med friske citrongræsris og topper herlighederne med sprøde sukkerærter.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Citrongræs
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Løg
½ stk
Ingefær
2 stk
Gulerod
75 g
Sukkerærter
250 g
Hakket svine-/kalvekød
30 g
Rød karrypasta
200 ml
Kokosmælk
2 g
Kyllingebouillon
1 g
Chiliflager
1 spsk
Smør (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Hvedemel (trin 2)
1 stk
Æg (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 dl
Vand (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bank citrongræs let med en træske. Smelt smør* [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme. Svits citrongræs i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. Fjern citrongræs inden servering.
Hak løg og hvidløg fint. Bland hakket svine-/kalvekød, æg* [1 stk | 2 stk], hvedemel* [1 spsk | 2 spsk], salt* [1/2 tsk | 1 tsk], et nip peber*, karrypasta [1 tsk | 2 tsk] og halvdelen af hvidløg og løg i en stor skål. Form fars til kødboller (4 pr. person), fordel på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 10 min, eller indtil gennemtilberedt. VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Riv ingefær [½ stk, 2P] fint. Skær gulerod (uskrællet) i tynde skiver på skrå. Snit sukkerærter [½ pose, 2P] fint på langs.
Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod og resterende løg i 3-4 min. Tilsæt ingefær og resterende hvidløg og karrypasta, og steg i 1 min. Tilsæt kokosmælk, vand* [1 dl | 2 dl], chiliflager og kyllingebouillon [1/2 pakke, 2P], og lad simre i 2-3 min. Smag til med salt* og peber*. TIP: Undlad chiliflagerne, hvis ikke alle er til stærk mad.
Tilsæt kødboller til panden, og vend sammen.
Anret citrongræsris i og kødbollekarry i dybe tallerkener. Top med sukkerærter.