Tom kha er en suppe fra Thailand, der indeholder kokosmælk og karry. Vores skønne variant indeholder også rejer, chili, fiskesauce, cherrytomater og svampe. Vi serverer vores spicy suppe med aromatisk citrongræsris og friskbagt sprødt korianderbrød.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 ml
Kokosmælk
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)
200 g
Champignon
1 stk
Citrongræs
10 ml
Fish sauce
(Indeholder Fisk)
30 g
Rød karrypasta
125 g
Cherrytomater
150 g
Jasminris
3 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Løg
1 stk
Ingefær
1 stk
Lime
1 stk
Rød chili
1 pose
Koriander
½ stk
Pizzadej
(Indeholder Hvede, Gluten)
5 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
3 dl
Vand (trin 3)
1 tsk
Sukker (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
3 dl
Vand (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 240ºC/220ºC (varmluft).
Bank citrongræs med en træske, og del på langs.
Hak svampe groft og løg fint.
Riv hvidløg og ingefær (uskrællet) fint.
Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
Skær lime i både.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Steg svampe i 4-6 min, eller indtil gyldne og brunet.
Tilsæt løg, ingefær, karrypasta, halvdelen af hvidløg og halvdelen af citrongræs, og steg videre i 2-3 min.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], sukker [1 tsk | 2 tsk], kokosmælk og cherrytomater, og lad simre på lav varme i 20-22 min.
Tilsæt fish sauce, chili og rejer, og rør i 1-2 min, eller indtil rejerne er gennemtilberedte. Tilsæt limesaft [2 spsk | 4 spsk], og krydr med salt [1/2 tsk |1 tsk].
Fjern citrongræs inden servering.
TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Imens, opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Svits resterende citrongræs i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Fjern citrongræs inden servering.
TIP: Fjern ikke låget!
Imens, hak koriander groft.
Bland koriander, resterende hvidløg, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], sesamfrø [1/2 pakke, 2P] og et nip salt og peber i en skål.
Rul pizzadej [1/2 stk, 2P] (og medfølgende bagepapir) ud på en bageplade. Fold dejen tre gange (smør hvert lag med korianderolie og en smule smør). Bag i ovnen i 13-15 min, eller indtil gylden og gennembagt.
Skær brød ud i trekanter.
Anret ris og Tom Kha i dybe tallerkener.
Server med korianderbrød og resterende limebåde.