topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk reje-'Tom Kha'

Thailandsk reje-'Tom Kha'

med aromatisk citrongræsris og korianderbrød

Tom kha er en suppe fra Thailand, der indeholder kokosmælk og karry. Vores skønne variant indeholder også rejer, chili, fiskesauce, cherrytomater og svampe. Vi serverer vores spicy suppe med aromatisk citrongræsris og friskbagt sprødt korianderbrød.

Allergener:
Krebsdyr
Sulfitter
Fisk
Hvede
Gluten
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 ml

Kokosmælk

150 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)

200 g

Champignon

1 stk

Citrongræs

10 ml

Fish sauce

(Indeholder Fisk)

30 g

Rød karrypasta

125 g

Cherrytomater

150 g

Jasminris

3 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Løg

1 stk

Ingefær

1 stk

Lime

1 stk

Rød chili

1 pose

Koriander

½ stk

Pizzadej

(Indeholder Hvede, Gluten)

5 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

3 dl

Vand (trin 3)

1 tsk

Sukker (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

3 dl

Vand (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)1109 kcal
Energi (kJ)4642 kJ
Fedt50.1 g
Mættet fedt26.2 g
Kulhydrat121.3 g
Sukker11.8 g
Protein31.8 g
Salt6.9 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 240ºC/220ºC (varmluft).

Bank citrongræs med en træske, og del på langs.

Hak svampe groft og løg fint. 

Riv hvidløg og ingefær (uskrællet) fint. 

Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

Skær lime i både. 

Steg grøntsager
2

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.

Steg svampe i 4-6 min, eller indtil gyldne og brunet.

Tilsæt løg, ingefær, karrypasta, halvdelen af hvidløg og halvdelen af citrongræs, og steg videre i 2-3 min.

Lav Tom Kha
3

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], sukker [1 tsk | 2 tsk], kokosmælk og cherrytomater, og lad simre på lav varme i 20-22 min.

Tilsæt fish sauce, chili og rejer, og rør i 1-2 min, eller indtil rejerne er gennemtilberedte. Tilsæt limesaft [2 spsk | 4 spsk], og krydr med salt [1/2 tsk |1 tsk]. 

Fjern citrongræs inden servering.

TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Kog ris
4

Imens, opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.

Svits resterende citrongræs i 1-2 min, eller indtil velduftende. 

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Fjern citrongræs inden servering.

TIP: Fjern ikke låget!

Bag korianderbrød
5

Imens, hak koriander groft.

Bland koriander, resterende hvidløg, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], sesamfrø [1/2 pakke, 2P] og et nip salt og peber i en skål.

Rul pizzadej [1/2 stk, 2P] (og medfølgende bagepapir) ud på en bageplade. Fold dejen tre gange (smør hvert lag med korianderolie og en smule smør). Bag i ovnen i 13-15 min, eller indtil gylden og gennembagt.

Skær brød ud i trekanter.

Server
6

Anret ris og Tom Kha i dybe tallerkener.

Server med korianderbrød og resterende limebåde.