topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk svinekødswok

Thailandsk svinekødswok

med citrongræsris og stegte grøntsager

Hvad skal vi spise i aften? Lad os friste med en fantastisk svinekøds- og kokoswok til aftensmad. Steg svinekød, broccoli og gulerod. Bland kød og grøntsager med kokosmælk, kyllingebouillon, sojasauce og limesaft. Server den skønne wok med aromatiske citrongræsris, og top med chiliflager.

Tags:
Hurtig
Mælkefri
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Citrongræs

150 g

Jasminris

300 g

Svinekamfilet

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Gulerod

250 g

Broccoli

200 ml

Kokosmælk

4 g

Kyllingebouillon

1 g

Chiliflager

1 stk

Lime

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 5)

½ tsk

Sukker (trin 5)

3 dl

Vand (trin 1)

2 spsk

Vand (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3382 kJ
Kalorier (kcal)808 kcal
Fedt36.6 g
Mættet fedt19.5 g
Kulhydrat73.8 g
Sukker10.6 g
Protein43 g
Salt7.3 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog citrongræsris
1

Bank citrongræs [1/2 stk, 2P] med en kagerulle. 

Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme. 

Steg citrongræs i 1-2 min, indtil velduftende. Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

Fjern citrongræs.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Pres eller hak hvidløg fint.

Skær broccoli i små buketter.

Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern.

Skær lime i både.

Steg kød
3

Skær kød i 1 cm strimler på et andet skærebræt, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2]. 

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kød i 2-3 min, eller indtil brunet og gennemstegt, og overfør til en skål.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt. 

Steg grøntsager
4

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.

Steg broccoli og gulerod i 4-5 min, eller indtil møre.

Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende

Lav wok
5

Tilsæt kokosmælk, kyllingebouillon, vand [2 spsk | 4 spsk] og sojasauce, og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.

Tilsæt sukker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk], et nip peber og et stort skvæt limesaft.

Tilsæt kød, og vend sammen.

Server
6

Anret ris og wok i dybe tallerkener. 

Top med chiliflager og limesaft.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.