Hvad skal vi spise i aften? Lad os friste med en fantastisk svinekøds- og kokoswok til aftensmad. Steg svinekød, broccoli og gulerod. Bland kød og grøntsager med kokosmælk, kyllingebouillon, sojasauce og limesaft. Server den skønne wok med aromatiske citrongræsris, og top med chiliflager.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Citrongræs
150 g
Jasminris
300 g
Svinekamfilet
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Gulerod
250 g
Broccoli
200 ml
Kokosmælk
4 g
Kyllingebouillon
1 g
Chiliflager
1 stk
Lime
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 5)
½ tsk
Sukker (trin 5)
3 dl
Vand (trin 1)
2 spsk
Vand (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Bank citrongræs [1/2 stk, 2P] med en kagerulle.
Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Steg citrongræs i 1-2 min, indtil velduftende. Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
Fjern citrongræs.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær broccoli i små buketter.
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern.
Skær lime i både.
Skær kød i 1 cm strimler på et andet skærebræt, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2].
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kød i 2-3 min, eller indtil brunet og gennemstegt, og overfør til en skål.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Steg broccoli og gulerod i 4-5 min, eller indtil møre.
Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende
Tilsæt kokosmælk, kyllingebouillon, vand [2 spsk | 4 spsk] og sojasauce, og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.
Tilsæt sukker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk], et nip peber og et stort skvæt limesaft.
Tilsæt kød, og vend sammen.
Anret ris og wok i dybe tallerkener.
Top med chiliflager og limesaft.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.