topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tikka-krydret kylling

Tikka-krydret kylling

med gule ris og mild agurkeyoghurt

I aften går det stærkt, og I kan se frem til skøn mad om mindre en en halv time. Vidunderlige ingefærris med spinat, smør og gulerod. Sprødstegt kylling med Tikka Masala sauce, og en mild agurkeyoghurt med mynteblade, der giver en fantastisk kontrast.

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Proteinrig
Allergener:
Æg
Sennep
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kyllingebryststrimler

150 g

Langkornede hvide ris

5 g

Ginger Ninja

(Indeholder Æg, Sennep)

1 stk

Gulerod

1 stk

Agurk

1 pose

Mynte

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

30 g

Tikka masala

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

¾ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Smør (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)675 kcal
Energi (kJ)2825 kJ
Fedt23.3 g
Mættet fedt11.9 g
Kulhydrat69.2 g
Sukker7.1 g
Protein45.6 g
Salt4.6 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.

Tilsæt ris, Ginger Ninja og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.

Imens, hak agurk groft.

Bland yoghurt, agurk og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en mellemstor skål, og stil til side.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Steg kylling
2

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Krydr kylling med salt.

Steg kylling og Tikka Masala i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt.

Tilsæt et skvæt vand og smør [1 spsk I 2 spsk], og rør indtil smørret er smeltet.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Tilsæt spinat og gulerod
3

Imens, skyl spinat.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Vend spinat, smør [1 spsk I 2 spsk] og gulerod i gryden med færdigkogt ris.

Server
4

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med kylling og sauce fra stegepanden. 

Drys med mynte. 

Server med agurkeyoghurt.

TIP: Spring mynten over, eller brug mindre, hvis du ikke er til smagen.