topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tikka Masala

Tikka Masala

med blomkål, quinoa, koriander & abrikoschutney

I aften går den kulinariske rejse til Indien, og vi laver en fantastisk Tikka Masala fyldt med masser af skønne ingredienser. Blomkål, ingefær, hvidløg, tomat og fløde bliver til en vidunderlig gryderet! Vi topper med chili og en både sød og syrlig abrikoschutney!

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Trefarvet quinoa

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Ingefær

2 stk

Tomat

275 g

Blomkål

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

½ dåse

Tomatpuré

30 g

Tikka masala

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

½ stk

Rød chili

1 pose

Koriander

50 g

Abrikoschutney

(Indeholder Sennep)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)506 kcal
Energi (kJ)2118 kJ
Fedt19.7 g
Mættet fedt10.4 g
Kulhydrat60.5 g
Sukker26 g
Protein16.4 g
Salt1.9 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog quinoa
1

Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Tilsæt quinoa, og bring i kog. Sænk til middelvarme, og lad simre i 12-15 min, eller indtil frøene er blevet dobbelt så store. Hæld vand fra gennem en si, kom quinoa tilbage i gryden, og stil til side.

Steg løg
2

Hak løg fint. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg løg i 2-3 min. Skræl ingefær [1/2 stk, 2P], og riv fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær blomkål i 2 cm stykker. Hak tomat groft.

Steg grøntsager
3

Tilsæt blomkål til panden, og steg videre i 3-4 min. Tilsæt ingefær, hvidløg og tomat, og steg i yderligere 2-3 min. Hak koriander groft. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag. 

Lav tikka masala
4

Tilsæt tomatpuré [1/2 dåse, 2P], tikka masala og halvdelen af koriander til panden, og steg under omrøring i 2-3 min. Tilsæt madlavningsfløde, og rør rundt. Lad simre i 6-8 min, eller indtil saucen er tyknet og blomkålen er mør.  Smag til med salt* og peber*.

Tilsæt spinat
5

Tilsæt spinat, og rør rundt indtil den er faldet sammen. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. 

Server
6

Anret quinoa og tikka masala i dybe tallerkener. Top med chili og resterende koriander. Server med aprikoschutney.