I aften går den kulinariske rejse til Indien, og vi laver en fantastisk Tikka Masala fyldt med masser af skønne ingredienser. Blomkål, ingefær, hvidløg, tomat og fløde bliver til en vidunderlig gryderet! Vi topper med chili og en både sød og syrlig abrikoschutney!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
100 g
Trefarvet quinoa
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Ingefær
2 stk
Tomat
275 g
Blomkål
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
½ dåse
Tomatpuré
30 g
Tikka masala
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
½ stk
Rød chili
1 pose
Koriander
50 g
Abrikoschutney
(Indeholder Sennep)
Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Tilsæt quinoa, og bring i kog. Sænk til middelvarme, og lad simre i 12-15 min, eller indtil frøene er blevet dobbelt så store. Hæld vand fra gennem en si, kom quinoa tilbage i gryden, og stil til side.
Hak løg fint. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg løg i 2-3 min. Skræl ingefær [1/2 stk, 2P], og riv fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær blomkål i 2 cm stykker. Hak tomat groft.
Tilsæt blomkål til panden, og steg videre i 3-4 min. Tilsæt ingefær, hvidløg og tomat, og steg i yderligere 2-3 min. Hak koriander groft. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.
Tilsæt tomatpuré [1/2 dåse, 2P], tikka masala og halvdelen af koriander til panden, og steg under omrøring i 2-3 min. Tilsæt madlavningsfløde, og rør rundt. Lad simre i 6-8 min, eller indtil saucen er tyknet og blomkålen er mør. Smag til med salt* og peber*.
Tilsæt spinat, og rør rundt indtil den er faldet sammen. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.
Anret quinoa og tikka masala i dybe tallerkener. Top med chili og resterende koriander. Server med aprikoschutney.