I aften går den kulinariske rejse til Italien, og vi frister med laks som den serveres i Toscana. Vi steger laks til perfektion, koger kartofler og vender dem med smør. Så serverer vi laks og kartofler med en fantastisk spinat- og ricottasauce med tomat, hvidløg og ost.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
1 stk
Hvidløgsfed
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
3 stk
Tomat
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 stk
Løg
100 g
Ricotta
(Indeholder Mælk)
400 g
Små kartofler
1.5 dl
Vand (trin 4)
½ spsk
Smør (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 5)
½ spsk
Hvedemel (trin 4)
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.
Hæld vand fra, og vend med smør [1/2 spsk I 1 spsk].
Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.
Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min.
Vend, og steg i 3-5 min, eller indtil gennemstegt.
Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær tomat i 2 cm tern.
Hak løg fint.
Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middel varme.
Steg løg i 3-4 min.
Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek.
Pisk vand [1,5 dl | 3 dl], hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk] og grøntsagsbouillon sammen i en kande.
Tilsæt til stegepanden, og lad simre i 2 min.
Tilsæt ricotta, finrevet ost, salt [1/2 tsk | 1 tsk ] og et stort nip peber, og rør rundt.
Tilsæt tomat og spinat, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.
Smag til med salt og peber.
Anret laks og kartofler på tallerkener.
Top med sauce.