topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Toscansk laks

Toscansk laks

med spinat-ricottasauce og kogte kartofler

I aften går den kulinariske rejse til Italien, og vi frister med laks som den serveres i Toscana. Vi steger laks til perfektion, koger kartofler og vender dem med smør. Så serverer vi laks og kartofler med en fantastisk spinat- og ricottasauce med tomat, hvidløg og ost.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Proteinrig
Max 50g kulhydrater
Allergener:
Fisk
Mælk
Æg
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

1 stk

Hvidløgsfed

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

3 stk

Tomat

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

1 stk

Løg

100 g

Ricotta

(Indeholder Mælk)

400 g

Små kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1.5 dl

Vand (trin 4)

½ spsk

Smør (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 5)

½ spsk

Hvedemel (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)646 kcal
Energi (kJ)2702 kJ
Fedt33.2 g
Mættet fedt11.6 g
Kulhydrat42.8 g
Sukker10 g
Protein39.8 g
Salt2.8 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.

Hæld vand fra, og vend med smør [1/2 spsk I 1 spsk]. 

Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på. 

Steg fisk
2

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.

Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min. 

Vend, og steg i 3-5 min, eller indtil gennemstegt. 

Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir. 

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Forbered grøntsager
3

Pres eller hak hvidløg fint.

Skær tomat i 2 cm tern.

Hak løg fint.

Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.

Forbered sauce
4

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middel varme.

Steg løg i 3-4 min.

Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek. 

Pisk vand [1,5 dl | 3 dl], hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk] og grøntsagsbouillon sammen i en kande.

Tilsæt til stegepanden, og lad simre i 2 min.

Lav sauce
5

Tilsæt ricotta, finrevet ost, salt [1/2 tsk | 1 tsk ] og et stort nip peber, og rør rundt.

Tilsæt tomat og spinat, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.

Smag til med salt og peber.

Server
6

Anret laks og kartofler på tallerkener.

Top med sauce.