Appelsin-harissakylling og bagte rodfrugter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Appelsin-harissakylling og bagte rodfrugter

med valnødder og yoghurtdressing

Oplev et sandt smagsfyrværkeri med vores farverige Appelsin-harissakylling og bagte rodfrugter. Vi har designet denne skønne ret til at være både lækker og virkelig ubesværet, så du kan tilføje den til dine faste hits af opskrifter, du lige kan hive frem, når tiden er knap og sulten stor.

Tags:
10 min prep
Allergener:
Mælk
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kartofler

1 stk

Pastinak

1 stk

Rødbede

1 stk

Gulerod

1 stk

Appelsin

4 g

Harissa-krydderi

280 g

Kyllingebryst

25 g

Honning

30 g

Spinat

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

20 g

Valnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

1 spsk

Olie til marinade

½ tsk

Salt til marinade

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2556 kJ
Kalorier (kcal)611 kcal
Fedt18.6 g
Mættet fedt3.4 g
Kulhydrat70.1 g
Sukker30.8 g
Protein43.5 g
Salt3.1 g

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler, pastinak, gulerod og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern.

2

Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

3

Imens, skyl spinat.

4

Halver appelsin.

Bland appelsinsaft fra hele appelsinen, honning, olivenolie, harissa-krydderi, salt og et nip peber i en lille skål.

5

Overfør kylling til et ildfast fad, og top med marinade.

Bag i ovnen i 15-17 min, eller indtil gennemtilberedt. 

Lad færdigbagte rodfrugter køle lidt af, og vend spinat med rodfrugter på bagepladen.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

6

Anret rodfrugter og kylling på tallerkener.

Top kylling med sauce fra det ildfaste fad, og drys med valnødder.

Top rodfrugter med yoghurt.