Ecuadoriansk chaulafán - stegt ris med kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Ecuadoriansk chaulafán - stegt ris med kylling

med stegte grøntsager, chili og koriander

Man hører ikke meget om ecuadoriansk mad, så her kommer en typisk ret fra Ecuador! Chaulafán er stegt ris med kylling og grøntsager, og tilsmagt med ingefær og spidskommen. Det kan lyde lidt asiatisk, og chaulafán har også rødder i landets kinesiske immigranters køkken. Denne skønne ret forener de to landes køkkener på bedste vis!

Tags:
Stærk
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Gulerod

1 stk

Løg

300 g

Kyllingebryststrimler

1 tsk

Ingefær

150 g

Basmatiris

1 pose

Koriander

1 g

Chiliflager

50 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

2 g

Spidskommen, stødt

1 stk

Grøn peberfrugt

1 stk

Forårsløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til kød

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2150 kJ
Kalorier (kcal)514 kcal
Fedt3.6 g
Mættet fedt0.7 g
Kulhydrat98.4 g
Sukker9.6 g
Protein53.9 g
Salt6.4 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

2

Imens, hak løg og hvidløg fint.

Riv ingefær (uskrællet) fint.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

Skær peberfrugt i 1 cm tern.

Steg kylling
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med salt i 4-5 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt.

Overfør til en tallerken, og hold varm. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

4

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg løg, gulerod, ingefær, peberfrugt og hvidløg i 6-7 min, indtil let bløde.

Snit forårsløg fint.

Hak koriander groft.

5

Tilsæt kylling, ris, spidskommen, chiliflager og sojasauce.

Steg i 2-3 min.

TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

6

Anret chaulafán i dybe tallerkener.

Top med forårsløg og koriander.