I aften vil maden have inspiration fra Ungarn! Vi laver nemlig vores egen version af en gullaschsuppe. Den har blandt andet oksekødboller, kartofler og peberfrugt, og er krydret med røget paprika og vores Mamas Favorit-krydderiblanding. På toppen kommer der en gavmild klat syrlig crème fraiche og et drys persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
225 g
Hakket oksekød
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 dåse
Tomatpuré
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
2 g
Røget paprika
10 g
Kyllingefond
1 stk
Gulerod
1 stk
Løg
300 g
Kartofler
1 stk
Peberfrugt
1 pose
Bredbladet persille
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1
Æg til kødboller
½ tsk
Salt til kødboller
1 spsk
Olie til stegning
½ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Smør til grøntsager
1 spsk
Mel til sauce
2 dl
Vand til sauce
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.
Bland hakket oksekød, æg, rasp og salt i en stor skål.
Form fars til kødboller (5 pr. person).
Opvarm olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg kødboller i 5-6 min, eller indtil brunede.
Overfør til en tallerken (kødbollerne færdigtilberedes i step 4).
Imens, hak løg fint.
Skær peberfrugt i 1 cm tern.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Steg løg, gulerod og peberfrugt med salt i 3-4 min, eller indtil let bløde.
Tilsæt smør, og lad smelte.
Tilsæt tomatpuré, hvedemel, Mamas Favorit og røget paprika til stegepanden, og steg i 1 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt kyllingefond, kødboller og vand, og vend sammen.
Sænk til middel varme, og lad simre i 4-5 min, eller indtil saucen er tyknet og kødbollerne gennemstegte.
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, hak persille fint.
Vend kartofler i suppen lige inden servering.
Anret suppe i skåle.
Top med fraiche.
Drys med persille.