Ungarsk gullashsuppe og oksekødboller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ungarsk gullashsuppe og oksekødboller

Ungarsk gullashsuppe og oksekødboller

med fraiche og frisk persille

I aften vil maden have inspiration fra Ungarn! Vi laver nemlig vores egen version af en gullaschsuppe. Den har blandt andet oksekødboller, kartofler og peberfrugt, og er krydret med røget paprika og vores Mamas Favorit-krydderiblanding. På toppen kommer der en gavmild klat syrlig crème fraiche og et drys persille.

Allergener:
Gluten
Hvede
Æg
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Hakket oksekød

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 dåse

Tomatpuré

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder Æg)

2 g

Røget paprika

10 g

Kyllingefond

1 stk

Gulerod

1 stk

Løg

300 g

Kartofler

1 stk

Peberfrugt

1 pose

Bredbladet persille

75 ml

Fraiche

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1

Æg til kødboller

½ tsk

Salt til kødboller

1 spsk

Olie til stegning

½ tsk

Salt til grøntsager

1 spsk

Smør til grøntsager

1 spsk

Mel til sauce

2 dl

Vand til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3298 kJ
Kalorier (kcal)788 kcal
Fedt42.9 g
Mættet fedt17.2 g
Kulhydrat62.9 g
Sukker20.1 g
Protein35.5 g
Salt5.3 g

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.

Steg kødboller
2

Bland hakket oksekød, æg, rasp og salt i en stor skål.

Form fars til kødboller (5 pr. person).

Opvarm olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg kødboller i 5-6 min, eller indtil brunede.

Overfør til en tallerken (kødbollerne færdigtilberedes i step 4).

Forbered råvarer
3

Imens, hak løg fint.

Skær peberfrugt i 1 cm tern.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.

Steg løg, gulerod og peberfrugt med salt i 3-4 min, eller indtil let bløde.

Tilsæt smør, og lad smelte.

Lav suppe
4

Tilsæt tomatpuré, hvedemel, Mamas Favorit og røget paprika til stegepanden, og steg i 1 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt kyllingefond, kødboller og vand, og vend sammen.

Sænk til middel varme, og lad simre i 4-5 min, eller indtil saucen er tyknet og kødbollerne gennemstegte.

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Tilsæt kartofler
5

Imens, hak persille fint.

Vend kartofler i suppen lige inden servering.

Server
6

Anret suppe i skåle.

Top med fraiche.

Drys med persille.