Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Bagekartofler er super simpelt at lave, og de kan fyldes med alt muligt spændende. I aften fylder vi vores bagekartofler med krydret kebab og løg, og en fantastisk hjemmelavet ranchdressing med yoghurt, mayo, hvidløg og purløg. Et friskt tilbehør er en saftig kålsalat med gulerod og æble.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Bagekartoffel
1 stk
Gulerod
½ stk
Hvidløgsfed
150 g
Kålblanding, skåret
(Kan indeholde Selleri)
1 stk
Æble
1 stk
Løg
200 g
Vegansk kebab
(Indeholder Soja, Hvede, Gluten, Sennep, Havre)
4 g
Panamad
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
1 pose
Purløg
½ tsk
Salt (trin 2)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver kartofler (uskrællet), og stik huller med en gaffel.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber.
Bag i ovnen i 30-40 min, eller indtil møre.
Imens, skær æble i tynde, halve skiver.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Bland kålblanding, gulerod, æble og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en mellemstor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Hak purløg fint.
Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage.
Steg kebab og løg med Panamad og et nip salt og peber i 3-4 min, eller indtil brunet.
Imens, bland yoghurt, mayonnaise, hvidløg, purløg og et nip salt og peber i en lille skål.
Anret kartofler på tallerkener.
Top med kebab, løg og ranchdressing.
Server med kålsalat.