I aften laver vi en fantastisk vegetarbowl med masser af spændende ingredienser. Vi starter med at ovnbage søde kartofler og bolsjebeder, og samtidig med at de bliver bagt til perfektion, koger vi trefarvet quinoa. Og vi er bestemt ikke færdige endnu! I aften overrasker vi nemlig også med avocado, bagte kikærter og en cremet sesammayo!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
100 g
Trefarvet quinoa
2 stk
Bolsjebede, chioggia
450 g
Sød kartoffel
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 pakke
Kikærter
37.5 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
1 stk
Avocado
10 g
Sesamfrø
50 g
Sort sesammayonnaise
(Indeholder Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)
5 dl
Vand (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skræl sød kartoffel, og skær i 2 cm tern. Skær bolsjebede (uskrællet) i 1 cm skiver. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Krydr sød kartoffel med Ginger Ninja. Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil gyldne.
Bring saltet vand* [5 dl | 10 dl] i kog i en gryde. Tilsæt quinoa, og bring i kog. Skru ned til middel varme, og lad simre i 12-15 min, eller indtil frøene er blevet dobbelt så store. Hæld vand fra gennem en si, og kom quinoa tilbage i gryden. Læg låg på, og stil til side.
Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] og asiatisk woksauce [½ pakke, 2P]. Krydr med et stort nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gyldne.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver. Skyl spinat, og hak groft. Tilsæt spinat til gryden med færdigkogt quinoa, og vend sammen inden spinaten er faldet sammen.
Bland sesammayonnaise og et skvæt vand* i en lille skål.
Anret quinoa, sød kartoffel, bolsjebede og kikærter i dybe tallerkener. Top med avocado. Drys med sesamfrø. Dryp med sesammayonnaise.