Vegetarisk middelhavsgryde
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk middelhavsgryde

Vegetarisk middelhavsgryde

med couscous og stegte kikærter

I aften laver vi en delikat gryderet med masser af spædende ingredienser. Kikærter, peberfrugt, zucchini og løg får en vidunderlig smag af fløde, hakkede tomater, grøntsagsbouillon og vores egen krydderiblanding, som vi kalder Middelhavsdrøm. Vi serverer vores middelhavsgryde med couscous, ristede pinjekerner og frisk persille.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede
Selleri
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Kikærter

100 g

Couscous

(Indeholder Gluten, Hvede)

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

½ pakke

Hakkede tomater

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

4 g

Middelhavsdrøm

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Zucchini

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

1 stk

Peberfrugt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

2.5 dl

Vand (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ dl

Vand (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 4)

¼ tsk

Sukker (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2991 kJ
Kalorier (kcal)715 kcal
Fedt33.8 g
Mættet fedt11.4 g
Kulhydrat71.5 g
Sukker18.4 g
Protein21.4 g
Salt5.5 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Skær peberfrugt i 1 cm tern.

Skær zucchini i 1 cm halve skiver.

Skær løg i tynde, halve skiver.

Pres eller hak hvidløg fint. 

Steg grøntsager
2

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg zucchini og løg i 3-4 min, eller indtil næsten bløde, og krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk]. 

Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.

Kog couscous
3

Imens, opvarm en mellemstor gryde på middelhøj varme.

Rist pinjekerner i 1-2 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.

Bring vand [2,5 dl | 5 dl] og salt [1/2 tsk I 1 tsk] i kog i samme gryde på høj varme. Tilsæt couscous og olivenolie [1 spsk | 2 spsk], og rør rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Tilsæt peberfrugt, og vend sammen.

Lav middelhavsgryde
4

Skyl kikærter under koldt vand i en si.

Tilsæt kikærter, hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], grøntsagsbouillon, Middelhavsdrøm, vand [1/2 dl | 1 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] til stegepanden. Sænk til middel varme, og lad simre i 3-4 min, eller indtil grøntsagerne er møre.

Tilsæt madlavningsfløde, og lad simre videre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.

Pluk persille
5

Imens, pluk persille.

Server
6

Anret couscous og middelhavsgryde i dybe tallerkener.

Top med pinjekerner og persille.