I aften laver vi en delikat gryderet med masser af spædende ingredienser. Kikærter, peberfrugt, zucchini og løg får en vidunderlig smag af fløde, hakkede tomater, grøntsagsbouillon og vores egen krydderiblanding, som vi kalder Middelhavsdrøm. Vi serverer vores middelhavsgryde med couscous, ristede pinjekerner og frisk persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Kikærter
100 g
Couscous
(Indeholder Gluten, Hvede)
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
½ pakke
Hakkede tomater
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
4 g
Middelhavsdrøm
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Zucchini
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
1 stk
Peberfrugt
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
2.5 dl
Vand (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ dl
Vand (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
¼ tsk
Sukker (trin 4)
Skær peberfrugt i 1 cm tern.
Skær zucchini i 1 cm halve skiver.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg zucchini og løg i 3-4 min, eller indtil næsten bløde, og krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk].
Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Imens, opvarm en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 1-2 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.
Bring vand [2,5 dl | 5 dl] og salt [1/2 tsk I 1 tsk] i kog i samme gryde på høj varme. Tilsæt couscous og olivenolie [1 spsk | 2 spsk], og rør rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.
Tilsæt peberfrugt, og vend sammen.
Skyl kikærter under koldt vand i en si.
Tilsæt kikærter, hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], grøntsagsbouillon, Middelhavsdrøm, vand [1/2 dl | 1 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] til stegepanden. Sænk til middel varme, og lad simre i 3-4 min, eller indtil grøntsagerne er møre.
Tilsæt madlavningsfløde, og lad simre videre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.
Imens, pluk persille.
Anret couscous og middelhavsgryde i dybe tallerkener.
Top med pinjekerner og persille.